Drugi tematski ciklus obuke o korporativnom upravljanju uspješno završen na Ekonomskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore uspješno je završen drugi tematski ciklus obuke o korporativnom upravljanju pod nazivom Korporativno upravljanje u funkciji unapređenja poslovanja privrednih društava u državnom vlasništvu u Crnoj Gori. Drugi tematski ciklus, koji je posvećen pravnom okviru korporativnog upravljanja u Crnoj Gori, počeo je u petak, 10. marta, predavanjem profesora Vladimira Savkovića, redovnog profesora sa Pravnog fakulteta u Podgorici.

Profesor Savković je kroz praktične primjere približio agencijski problem, koji se javlja u korporativnom upravljanju, načine njegovog rješavanja, ali i ukazao na dužnosti prema privrednim licima. Drugog dana obuke, danas, polaznici su imali priliku da se detaljnije upoznaju sa primjerima iz prakse predavača iz advokatskih kancelarija Prelević i Komnenić & Associates. Tom prilikom su Marija Đukić i Marko Ivković (Advokatska kancelarija Prelević) imali predavanje koje se odnosilo na odbor direktora i njegove odgovornosti, ali i pojasnili ulogu izvršnog, neizvršnog i nezavisnog direktora u akcionarskom društvu. Nemanja Radović (Advokatska kancelarija Komnenić & Associates) govorio je o organima akcionarskog društva i državi kao akcionaru, ali i o razgraničavanju nadležnosti između organa društva kapitala.

Treći tematski ciklus nastavlja se sledeće sedmice u okviru kojeg će predavači pored profesora sa Ekonomskog fakulteta (prof. dr Ana Lalević Filipović, prof. dr Milijana Novović Burić i docent dr Tanja Laković) biti i predavaci iz partnerskih institucija – EBRD (mr Selma Demirović) i EPCG (Zoran Ivanović).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.