IPC Tehnopolis na raspolaganju studentima u procesu razvoja i realizacije biznis ideja (Galerija fotografija)




IPC Tehnopolis na raspolaganju studentima u procesu razvoja i realizacije biznis ideja (Galerija fotografija)

Studenti Ekonomskog fakulteta bili su u prilici da na predavanju, u organizaciji Centra za biznis Ekonomskog fakulteta, od predstavnika IPC Tehnopolis saznaju na koji način ovaj centar za razvoj startap kompanija i preduzetništva u Crnoj Gori može pružiti podršku studentima i diplomcima u procesu razrade i realizacije njihove biznis ideje.

Tokom uvodne riječi, izvršni direktor Tehnopolisa – Đorđije Malović istakao je značaj koji Tehnopolis, biznis inkubatori i druge slične institucije imaju za podsticanje razvoja inovacionog sistema i infrastrukture za održivi ekonomski razvoj Crne Gore. Tom prilikom je kratko predstavio istorijat nastanaka i razvoja IPC Tehnopolisa, i ključne elemente organizacione strukture ove institucije koja čini infrastrukturni stub prodrške preduzetnicima i start-upovima.

Željko Lučić je zatim studentima pružio više informacija o tome na koji način funkcioniše biznis inkubator u okviru IPC Tehnopolis, upoznajući ih sa različitim vidovima podrške koju pružaju preduzetnicima u procesu realizacije biznis ideja. Tom prilikom je istakao da stanari ovog inkubatora dobijaju važnu finansijsku, ali i nefinansijsku podršku (u vidu obuka iz oblasti izrade biznis plana, finansijskog i marketing plana, vještina prezentovanja itd.) koja je od ključnog značaja za savladavanje izazova sa kojima se preduzetnici susreću u početnim fazama razvoja biznisa.

U završnom dijelu predavanja, Sara Međedović i Milena Musović su studentima predstavile programe obuka koji su namijenjeni mladima, kao i uspješne projekte koje je do sada IPC Tehnopolis realizovao, i uputile poziv studentima da obiđu njihove prostorije i budu slobodni da zatraže pomoć i podršku u realizaciji svojih poslovnih ideja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.