Promocija evropskog duha i napredne vizije obrazovanja




Promocija evropskog duha i napredne vizije obrazovanja

Danas se obilježava Dan Evrope, dan kada slavimo mir i jedinstvo u Evropi. Obilježava se godišnjica poznate Šumanove deklaracije, u kojoj je predstavljena ideja o novom obliku političke saradnje u Evropi, početak onoga što danas predstavlja Evropska unija. 

Na Ekonomskom fakultetu promovišemo evropski duh i evropske vrednosti. Nastojimo da unaprijedimo ljudsko dostojanstvo, toleranciju, otvorenost prema drugima, mir, poštovanje ljudska prava, solidarnost, demokratiju i vladavinu prava. Ekonomski fakultet kroz sve nastavne i vannastavne aktivnosti pokreće naprednu viziju obrazovanja u Evropi. Kroz iniciranje i realizaciju prvog studijskog programa na dodiplomskim studijama na engleskom jeziku, Academic program in Business and Economics in English (MONTEB), aktivno  učestvujemo u izgradnji zajedničkog evropskog prostora visokog obrazovanja.

Misija Ekonomskog fakulteta ogleda se u doprinosu razvoja obrazovanja u Crnoj Gori i u Evropi, promociji transparentnost kurikuluma nastavnih predmeta i stvaranju uslova za međunarodno priznavanje naših diploma sa ciljem da se podstakne akademska mobilnost, olakša međukulturalni dijalog i njeguje autentično evropsko građanstvo!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.