Ekonomski fakultet, 21.02.2018

Privrednik Ranko Jovović sa studentima Ekonomskog fakultetaDrugog dana manifestacije The Right Start, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore, ugostio je osnivača i izvršnog direktora kompanije "Comp-Comerc" doo, g-dina Ranka Jovovića.

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović poželio je dobrodošlicu gostu, i tom prilikom mu čestitao na prestižnoj nagradi „Najmenadžer“ i „Najkompanija“ za 2017. godinu, uručenoj od strane Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager.

Na samom početku g-din Jovović se zahvalio dekanu Miloviću na pozivu da bude gost Ekonomskog fakulteta UCG kao i na upućenim čestitkama povodom osvojenih nagrada.

Nakon toga, upoznao je studente sa osnovnim informacijama o svojoj kompaniji, koja je na tržištu Crne Gore prisutna od 1989. godine, kao i sa izazovima i preprekama sa kojima se susrijetao tokom poslovanja.

Tokom svog izlaganja istakao je da počeci nisu bili nimalo laki, ali i da se zalaganje i trud uvijek isplate. Dugodošnjim radom kompanija je stekla zavidno iskustvo i reference u oblastima trgovine, hotelijerstva i ugostiteljstva, kaoi proizvodnje.

Uslovi u kojima posluju kompanije u našoj državi nijesu idealni, ali potencijali su veliki, kao i raspoloživost EU fondova našoj privredi i neiskorišćenost istih sa naše strane.

Gospodin Jovović je na kraju svog izlaganja istako da je imperativ koje kompanije u Crnoj Gori moraju ostvariti kako bi napredovale, usklađivanje poslovanja sa međunarodnim standardima, a to se između ostalog može postići i promjenom svijesti o biznisu kod mladih ljudi.

Sljedeća aktivnost manifestacije The Right Start rezervisana je za "Dekanski sat", u toku kojeg će studenti imati priliku da razgovaraju sa upravom i dobiju sve neophodne informacije. "Dekanski sat" održaće se u utorak, 27.02. sa početkom u 10:30 časova u sali "Mediteran".