Privrednik Ranko Jovović sa studentima Ekonomskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Drugog dana manifestacije The Right Start, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore, ugostio je osnivača i izvršnog direktora kompanije "Comp-Comerc" doo, g-dina Ranka Jovovića.

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović poželio je dobrodošlicu gostu, i tom prilikom mu čestitao na prestižnoj nagradi „Najmenadžer“ i „Najkompanija“ za 2017. godinu, uručenoj od strane Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager.

Na samom početku g-din Jovović se zahvalio dekanu Miloviću na pozivu da bude gost Ekonomskog fakulteta UCG kao i na upućenim čestitkama povodom osvojenih nagrada.

Nakon toga, upoznao je studente sa osnovnim informacijama o svojoj kompaniji, koja je na tržištu Crne Gore prisutna od 1989. godine, kao i sa izazovima i preprekama sa kojima se susrijetao tokom poslovanja.

Tokom svog izlaganja istakao je da počeci nisu bili nimalo laki, ali i da se zalaganje i trud uvijek isplate. Dugodošnjim radom kompanija je stekla zavidno iskustvo i reference u oblastima trgovine, hotelijerstva i ugostiteljstva, kaoi proizvodnje.

Uslovi u kojima posluju kompanije u našoj državi nijesu idealni, ali potencijali su veliki, kao i raspoloživost EU fondova našoj privredi i neiskorišćenost istih sa naše strane.

Gospodin Jovović je na kraju svog izlaganja istako da je imperativ koje kompanije u Crnoj Gori moraju ostvariti kako bi napredovale, usklađivanje poslovanja sa međunarodnim standardima, a to se između ostalog može postići i promjenom svijesti o biznisu kod mladih ljudi.

Sljedeća aktivnost manifestacije The Right Start rezervisana je za "Dekanski sat", u toku kojeg će studenti imati priliku da razgovaraju sa upravom i dobiju sve neophodne informacije. "Dekanski sat" održaće se u utorak, 27.02. sa početkom u 10:30 časova u sali "Mediteran".



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.