Šef misije MMF-a posjetio Ekonomski fakultet




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore docent dr. Nikola Milović sastao se juče sa šefom misije MMF-a u Crnoj Gori gospodinom Martinom Petrijem.

Tema sastanka bila je makroekonomski okvir Crne Gore, a pored dekana Milovića sastanku su ispred Ekonomskog fakulteta prisustvovali i prodekan za nastavu prof. dr Boban Melović, prodekan za naučno-istraživački rad i odnos sa biznis zajednicom docent dr. Mijat Jocović, rukovodilac akademskih studija docent dr. Zdenka Dragaš i prof. dr Gordana Đurović.

Dekan Milović upoznao je gosta sa činjenicom da je Ekonomski fakultet Podgorica najstarija obrazovna institucija u zemlji, i da se tokom svojih 57 godina fakultet dokazao kao jedan od ključnih subjekata u kreiranju adekvatne kadrovske podrške u procesu izgradnje savremenog ekonomskog i privrednog ambijenta Crne Gore.

Takođe, dekan je istakao da misiju  fakulteta čini proaktivno i inovativno pristupanje rješavanju ekonomskih problema, koji će za rezultat imati jačanje crnogorske ekonomije i podizanje stepena njene konkurentnosti i fleksibilnosti.

Šef misije MMF-a  gospodin Petri zahvalio se na gostoprimstvu, i izrazio zadovoljstvo što je gost Ekonomskog fakulteta. Ocijenio je saradnju između državnih organa i Ekonomskog fakulteta jednom od ključnih karika za uspješniji i brži razvoj ekonomskog okvira Crne Gore.

Gospodin Petri je naveveo da će MMF kao i do sada pružiti punu podršku našoj zemlji,jer je saradnja na svim nivoima ključna za povećanje kvaliteta makroekonomske situacije i mjerama koje se preduzimaju radi održavanja stabilnosti finansijskog sistema.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o strateškim investicionim i infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori, saglasivši se da oni predstavljaju važan preduslov sveukupnog razvoja.

U toku zvanične posjete Crnoj Gori, delegacija MMF-a se, pored Ekonomskog fakulteta, sastala se i sa predstavnicima Vlade Crne Gore, poslovnih banaka i drugih institucija.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.