Ekonomski fakultet i Prijestonica Cetinje potpisali Memorandum o saradnji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore docent dr Nikola Milović i Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, potpisali su danas Memorandum o saradnji između dvije ustanove.

Dekan Milović izrazio je zadovoljstvo posjetom Prijestonici Cetinje, koja je, kako je istakao, kulturni, istorijski, duhovni i ekonomski centar Crne Gore. On je istakao da je riječ o važnom Memorandumu o budućoj saradnji dvije institucije.

- Posebno želim naglasiti da će zahvaljujući ovom sporazumu Ekonomski fakultet pružiti mogućnost studentima da se bliže upoznaju sa aktivnostima iz procesa funkcionisanje lokalne samouprave uz mogućnost obučavanja studenata završne godine u Prijestonici Cetinje.

Takođe, želim da podsjetim da smo kroz proces akreditacije na fakultetu reformisali sve studijske programe i usaglasili ih sa praksom vodećih fakulteta u evropskom obrazovnom prostora. Novi nastavni plan i program, koji će početi da se primjenjuje u ovoj godini, uvodi nova rješenja, koja će doprinijeti kvalitetnijoj organizaciji studija i, u krajnjem, rezultirati povećanjem konkurentnosti Ekonomskog fakulteta – naveo je Milović.

Gradonačelnik Bogdanović izrazio je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Memoranduma o saradnji, ističući da je riječ o jednoj u nizu aktivnosti gradske uprave u pravcu stvaranja uslova za dinamičniji i sveobuhvatan razvoj našeg grada.

- Bez sumnje, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore, predstavljaće jednog od važnih partnera našem gradu na realizaciji obaveza i postizanju postavljenih ciljeva koji se odnose na cjelovit ekonomski razvoj i poboljšanje standard života gradjana crnogorske Prijestonice.

Vjerujem da je današnje potpisivanje Memoranduma predstavlja formalizaciju već uspostavljene, veoma sadržajne saradnje izmedju naših institucija. Zajednički već radimo na projektima koji trebaju da doprinesu uspostalvjanju novih, održivih sadržaja i usluga koje lokalna uprava obezbjedjuje našim sugrađanima i turistima. Tako ćemo i u narednom period, veoma posvećeno i predano raditi na svim inicijativama I projektima koji ostvaruju benefite za naš grad i naše sugradjane – istakao je Bogdanović.

Tokom današnjeg susreta, dogovorena je dinamika realizacije konkretnih aktivnosti u pravcu realizacije potpisanog Memoranduma o saradnji između Prijestonice Cetinje i Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.