Nastavak uspješne saradnje sa Svjetskom bankom




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Ekonomskog fakultet prof.dr Nikola Milović sastao se sa Frankom Hemskerkom, direktorom u Odboru Svjetske banke i predstavnikom Konstituence od trinaest država među kojima je i Crna Gora.

Osim pozitivne ocjene društveno-ekonomskih prilika i poslovnog ambijenta u našoj državi, u šta se Hemskerk uvjerio na prethodno održanim sastancima sa predsjednikom Vlade Crne Gore, predstavnicima Centralne banke i Privredne komore, na sastanku je bilo riječi i o poziciji visokog obrazovanja.

Dekan Milović je ocijenio da obrazovne institucije imaju nemjerljivu ulogu u privrednom razvoju države obezbjeđujući kvalitetno obrazovanje neophodno za donosioce ekonomskih odluka. Hemskerk, saglasan sa ocjenom dekana Milovića, predložio je nastavak saradnje Svjetske banke i Ekonomskog fakulteta kroz organizaciju serije gostujućih predavanja za studente i pružanje ekspertske pomoći.

Pored dekana Milovića sastanku su prisustvovali prodekan za naučno-istraživački rad i odnos sa biznis zajednicom prof. dr Mijat Jocović i prof. dr Gordana Đurović.

Sastanak je organizovan uoči isteka mandata Franka Hemskerka pa su predstavnici Ekonomskog fakulteta iskoristili priliku da mu se zahvale na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i požele uspješan povratak njegovoj univerzitetskoj karijeri.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.