Manifestacija „Dani brucoša"  otvorena Dekanskim satom




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Brucoši pedesetosme generacije Ekonomskog fakulteta prvi put su prisustvovali Dekanskom satu, susretu studenata sa upravom Fakulteta u cilju upoznavanja i pružanja mogućnosti da studenti neposredno postave pitanje o svemu što ih zanima u vezi sa studiranjem na ovoj visokoškolskoj instituciji.

 

Brucošima su se obratili dekan  prof. dr Nikola Milović, prodekan za nastavu prof. dr Boban Melović, prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr Saša Popović, prodekan za naučnoistraživački rad i saradnju sa biznis zajednicom prof. dr Mijat Jocović i rukovodilac akademskih studija docent dr Zdenka Dragašević.

 

Dekan Milović je prisutnima poželio da vrlo brzo status brucoša zamijene statusom studenta koji sa uspjehom polaže ispite, te da ponosno brane boje Ekonomskog fakulteta kao i nekoliko desetina genaracija studenata prije njih.

 

Osim upoznavanja sa istorijom Ekonomskog fakulteta, njegovom nezaobilaznom ulogom u razvoju privrede ali i ukupnom razvoju crnogorske države i savremenog društva, brucošima su predočena pravila studiranja, mogućnosti za studentsku mobilnost ali i brojne aktivnosti i gostujuća predavanja kojima tokom godine mogu prisustvovati na Fakultetu.

Dekanski sat je održan u okviru manifestacije „Dani brucoša" koja traje od 1. 10. do 4. 10. Program manifestacije možete naći u dodatku.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.