Poznavanje digitalne ekonomije važan segment modernog ekonomskog obrazovanja




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Ekonomskom fakultetu održana je promocija knjige “Digitalna ekonomija - nešto već znamo, nešto naslućujemo, a nečega još uvijek nijesmo svjesni!“ autora prof. dr Vujice Lazovića i dr Tamare Đuričković. Prema riječima autora, ali i kritike, knjiga stiže u pravo vrijeme, kada Crna Gora aktivno radi na realizaciji ciljeva postavljenih digitalnom agendom Zapadnog Balkana.

Pozdravljajući prisutne, dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović istakao je da je držanje koraka sa tehnološkim dostignućima imperativ svih nas, bilo da govorimo o našim zanimanjima, ili o budućnosti države i njenoj pripremljenosti za ono što digitalizacija nosi: “Naš zadatak je da studentima Ekonomskog fakulteta obezbijedimo obrazovanje adekvatno potrebama savremenog tržišta rada, a jedan od načina da to postignemo je da im omogućimo pristup savremenoj literaturi.”

Odgovarajući na pitanje kako od slabo razvijene industrijske ekonomije transformacijom doći do digitalno konkuretne ekonomije, prof. dr Vujica Lazović, postavio je formulu uspjeha – „Ulaganjem u obrazovanje do najsigurnijeg rasta i razvoja!“.

“Onog trenutka kada je država u mogućnosti da kreira usluge isključivo digitalnim putem a ne na tradicionalan način , možemo govoriti o njenoj e-spremnosti.” smatra koautorka knjige dr Tamara Đuričković.

O knjizi su na promociji govorili i prof. dr Božo Krstajić sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, kao i prof. dr Biljana Rondović sa Ekonomskog fakulteta UCG.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.