Ekonomski fakultet, 12.02.2019

Početak ljetnjeg semestra na Ekonomskom fakultetu biće obilježen tradicionalnom manifestacijom THE RIGHT STARTPočetak ljetnjeg semestra na Ekonomskom fakultetu biće obilježen tradicionalnom manifestacijom THE RIGHT START

Manifestacija će biti organizovana u periodu od 18. do 22  februara 2019. godine. Cilj manifestacije je da studenti kroz različite oblike vannastavnih aktivnosti dobiju korisne i važne informacije koje će njihov proces studiranja učiniti kvalitetnijim.

Maifestacija THE RIGHT start podrazumijeva 5 događaja.

Prvi događaj biće organizovan u ponedjeljak, 18. februara, sa početkom u 09:00 h u sali Mediteran. Gost će biti predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović. Gospodin Golubović će studentima održati predavanje na temu "Poslovanje u Crnoj Gori, izazovi i šanse".

Utorak 19. februar rezervisan je za Dekanski sat, koji će biti organizovan u sali Mediteran sa početkom u 10:30 h. Otvoren vid komunikacije Uprave fakulteta sa studentima je pozitivna praksa naše institucije.

Treći događaj u okviru manifestacije biće predavanje člana Savjeta odbora Centralne banke Crne Gore, dr Zorice Kalezić, u srijedu, 20. februara u sali Mediteran sa početkom u 10:30 h. Predavanje će biti prilika da studente bolje upozna sa ulogom koju Međunarodni monetarni fond ima u monitoringu svjetskog rasta, razvoju finansijskih tržišta i prevenciji kriza.

U četvrtak, 21. februara, sa početkom u 13:15 h u amfitetaru "Montenegro", biće organizovana projekcija dokumentarnog filma "Nejednakost za sve", koji prati bivšeg američkog državnog sekretara Roberta Rajha u naporima da skrene pažnju javnosti na rastući ekonomski jaz u zemlji, čije se posljedice osim u privredi osjećaju i u američkoj demokratiji. U centru priče je jednostavno pitanje – šta je dobro društvo i kako se drastična razlika u zaradama pojedinaca odražava na ekonomsko zdravlje nacije? O filmu će sa studentima razgovarati dr Jovan Đurašković.

Na kraju manifestacije, 22. februara u 18 časova, u sali Mediteran, Klub poštovalaca Rock N Rolla organizovaće druženje uz projekciju domaćeg filma - kandidata za Oskara, koji upečatljivo govori o dobru i zlu u čovjeku, sukobu generacija i iskonskoj potrebi za saznanjem ko si zapravo ti.