Ekonomski fakultet, 19.04.2019

Studenti posjetili Kancelariju za evropske integracijeStudenti Ekonomskog fakulteta posjetili su danas Kancelariju za evropske integracije i tom prilikom sa glavnim pregovaračem gospodinom Aleksandrom Drljevićem razgovarali o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

Studente je zanimao napredak u ispunjavanju obaveza iz pregovaračkog procesa, posebno poglavlja koja se tiču ekonomije, koliko je teško ispuniti završna mjerila iz poglavlja 17- Ekonomska i monetarna unije,  kao i hoće li u toku 2019. godine biti otvoreno poglavlje 8 - Konkurencija i državna pomoć.

Glavni pregovarač Drljević je objasnio gdje se Crna Gora nalazi na putu ka punopravnom članstvu u EU, koliko smo interno spremni za članstvo, kao i prednosti i izazovi koje taj proces nosi.

Pregovarači Biljana Jakić iz Ministarstva ekonomije i prof. dr Nikola Fabris, viceguverner CBCG objasnili su šta Crnu Goru očekuje u ispunjavanju obaveza iz poglavlja koji se prevashodno tiču ekonomije.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik glavnog pregovarača Marko Mrdak, savjetnica glavnog pregovarača Dragana Marković koji su studentime upoznali sa načinom funkcionisanja Kancelarije.

Broj posjeta : 592