Studenti uspješno završili stručnu praksu u Addiko banci




Studenti uspješno završili stručnu praksu u Addiko banci

Šest studenata Ekonomskog fakulteta koji su bili na tromjesečnoj plaćenoj stručnoj praksi u Addiko banci danas su dobili sertifikate o uspješno završenom programu stažiranja.

Bojana Bošković, Ivana Gazivoda,  Katarina Đoković, Marina Vojinović, Tamara Perović i Milovan Šofranac su u proteklom periodu u šest različitih sektora Banke posmatrali a nakon toga i direktno učestvovali u procesima rada. Na događaju koji je povodom završetka perioda stažiranja organizovan u sjedištu Addiko banke, u prisustvu dekana Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milovića i prodekana za naučno-istraživački rad i odnos sa biznis zajednicom prof. dr Mijata Jocovića,  studenti su od svojih pretpostavljenih dobili pohvale za svoje zalaganje, brzinu učenja procesa rada a posebno za odgovoran odnos prema poslu.

Dekan Milović je tom prilikom istakao da je ponosan na studente što su se ponijeli kao pravi ambasadori svog fakulteta i poručio: “Uvijek imajte na umu da znanja i vještine stečene na Ekonomskom fakulteta koristite u najboljem interesu svojih poslodavaca ili svog budućeg biznisa!”.

Stručna praksa za studente Ekonomskog fakulteta u Addiko banci je organizovana na osnovu Sporazuma o saradnji između dvije institucije koji je potpisan u martu tekuće godine. Sporazumom je predviđeno da će  Fakultet i Banka sarađivati na organizaciji različitih događaja sa ciljem usavršavanja predavača, trenera i zaposlenih kod ugovornih strana, kao i stvaranje prilike za studente da u ovoj banci obave stručnu praksu.

Prva od planiranih aktivnosti, Dan otvorenih vrata Addiko banke na Ekonomskom fakultetu održana je u martu ove godine. Tom prilikom studenti su prisustvovali predavanju glavnog izvršnog direktora Addiko banke Kristofa Šoena o korporativnoj kulturi i etici rada kao važnim stubovima razvoja Addiko banke. Osim toga, o izgradnji Addiko brenda studentima je govorio Miloš Miketić, član Uprave Addiko banke zadužen za prodaju, a Jelena Đuranović je ispred Ljudskih resursa dala više informacija o tome na koji način se zaposleni u toj banci mogu dodatno profesionalno usavršavati  kako bi u svom radu pružili maksimum i gradili karijeru.

U okviru ovog događaja uspješno su realizovane i dvije radionice za koje je vladalo veliko interesovanje. Ukupno 60  studenata je prošlo radionice Digitalno vs tradicionalno bankarstvo i Analiza finansijskih pokazatelja i donošenje ispravnih finansijskih odluka koje su održali zaposleni u toj banci,  nakon čega su studenti dobili sertifikate o učešću.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.