Upisi i obnova godine - GENERACIJE DO 2017.




Upisi i obnova godine - GENERACIJE DO 2017.

Upisi i obnova studijske 2019/2020 za Osnovne akademske studije ekonomije i Studije menadžmenta - GENERACIJE DO 2017.

  1. Prilikom prijave predmeta za studijsku 2019/2020. godinu studenti su dužni prvo da prijave zaostale predmete iz prethodnih godina, a nakon toga mogu dodati predmete iz naredne godine i to u iznosu do 30 ECTS kredita po semetru, odnosno do 60 ECTS kredita po godini.

 

  1. Za studente završne godine koji imaju jedan nepoložen ispit do kraja studija, iz predmeta koji se sluša u ljetnjem semestru, organizuje se izvođenje nastave iz tog predmeta u zimskom semestru (mentorski rad). Ovi studenti su obavezni da se jave studetskoj službi radi prijave i evidencije poslednjeg ispita.

 

  1. Studenti koji nijesu izmirili školarinu za studijsku 2018/2019. godinu, zaostali dug moraju izmiriti prije prijave predmeta za studijsku 2019/2020.

 

Fakultet će shodno članu 106 Zakona o visokom obrazovanju i članu 146 Statuta UCG, sprovoditi postupak ispisa studenata koji nijesu izvršili svoje obaveze iz ugovora o studiranju.

U skladu sa naprijed navedenim propisima za studente koji nijesu izvršili obaveze iz ugovora o studiranju, a koje se odnose na nepohađanje nastave u toku cijele godine, neupisavanje naredne godine studija, odnosno propuštanje ponovljenog prijavljivanja zaostalih predmeta iz prethodne godine studija u propisanom roku (OBNAVLJANJE GODINE), a da im pri tom ne miruju prava i obaveze utvrđene Zakonom o visokom obrazovanju i Statutom Univerziteta Crne Gore, pokrenuće se postupak ispisa sa Fakulteta.

Upisi i obnova će se obaviti prema sledećem  rasporedu:

    - 24. i 25. septembra               I i II godina

    - 26. i 27. septembra               III i IV godina

   na šalteru studentske službe, u vremenu od 09:00 -13:00 h

Dokumenta potrebna za upis i obnovu godine:

  1. Indeks
  2. Obrazac ŠV 20 (uzeti u knjižari ili fotokopirnici)
  3. Prijavni list - uredno popuniti, obavezno lično potpisati i upisati kontakt telefon (formular se nalazi se na recepciji fakulteta).
  4. Studentima kojima su potrebne potvrde o studiranju za studentske domove i kredite prilažu i Obrazac plave boje (uzeti sa recepcije fakulteta ili sa šaltera studetske službe).
  5. Budžetski studenti plaćaju zaostale predmete iz prethodnih semestara (iz zimskog i ljetnjeg semestra), treba da prilože uplatnicu na iznos koji se dobija na sledeći način:

(ukupan broj zaostalih ECTS kredita x 8.33 eur-a)

  1. Studenti koji plaćaju školarinu (samofinansirajući), treba da prilože uplatnicu prve rate (od dvije rate po semestru) za zimski semestar na žiro-račun Ekonomskog fakulteta kod CKB 510-131-35 i to:

        - za Studije ekonomije 125 eura, odnosno 8.33 eura po 1. ECTS kreditu,

- za Studije menadžmenta 250 eura, odnosno 16.66  po 1. ECTS kreditu.

Na uplatnici je obavezno unijeti JSK u rubrici “poziv na broj”.

  1. Zahtjev za odobravanje plaćanja školarine u ratama za studijsku 2019/2020. godinu, za samofinansirajuće studente (uzeti sa recepcije fakulteta ili sa šaltera studetske službe).

Uplata druge rate školarine za zimski semestar mora se obaviti najkasnije do 25. novembra 2019. godine.

Za ljetnji semestar se primjenjuje isti princip, s tim da se prva rata uplaćuje najkasnije do 10. februara, a druga rata do 15. aprila 2020. godine.

Studenti, koji do 25. novembra 2019. godine ne izmire svoje obaveze za zimski semestar, biće izostavljeni sa spiskova predmeta i neće moći da polažu ispite.

                                                        STUDENTSKA SLUŽBA



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.