Otvorena komunikacija studenata i uprave Fakulteta – održan još jedan Dekanski sat




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Trećeg dana manifestacije The Right Start, kojom na Ekonomskom fakultetu obilježavamo početak ljetnjeg semestra, održan je Dekanski sat. To je bila još jedna prilika da studenti u direktnom i iskrenom razgovoru sa predstavnicima uprave Fakulteta postave pitanja, riješe dileme i iznesu eventualne probleme u vezi sa nastavnim procesom. Sa studentima su razgovarali dekan, prof. dr Nikola Milović, prodekan za nastavu docent dr Zdenka Dragašević, prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr Boban Melović i prodekan za naučno istraživački rad i odnos sa biznis zajednicom prof. dr Mijat Jocović.

Dekan Milović je ponovio studentima da svi na Ekonomskom fakultetu, od uprave, profesora, saradnika do stručnih službi stoje na raspolaganju studentima kako bi njihovo studiranje proteklo u najboljem redu, te da ovakva naklonjenost studentima zaslužuje njihovu povratnu reakciju. To znači da se od studenata očekuje da se ponašaju u skladu sa akademskim integritetom i dostojanstvom, da redovno prate predavanja i vježbe, kao i da na ispite dolaze “naoružani” isključivo znanjem umjesto nedozvoljenih tehničkih pomagala.

Sa druge strane, pohvaljeni su primjeri izuzetnh studenata Ekonomskog fakulteta koji svoje obaveze završavaju u roku, nakon čega dobijaju priliku za stručnu praksu i zaposlenje kod nekog od istaknutih biznis partnera Ekonomskog fakulteta.

Studenti su istakli značaj brojnih prilika koje im se pružaju za studiranje u inostranstvu kroz programe mobilnosti, kao i porast broja partnera Fakulteta kod kojih je moguće obaviti stručnu praksu tokom studiranja.

Studenti su iznijeli niz pitanja koja će biti upućena Komisiji za kvalitet, a nakon toga i Vijeću Ekonomskog fakulteta.

Manifstacija The Right Start ulazi u svoju završnicu, pa ćemo u četvrtak 20. februara imati privilegiju da je zatvori ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori NJ.E. g-đa Džudit Rajzing Rajnke. Predavanje na temu “The Role of Entrepreneurship In Supporting A Democratic Society” biće održano u 10h u sali Mediteran.

Predavanje je namijenjeno isključivo studentima, profesorima i saradnicima Ekonomskog fakulteta i zatvoreno je za javnost.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.