Revijalnom utakmicom počela Liga smjerova




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Sinoć je u organizaciji Sportskog drustva Ekomen, otvorena deveta po redu Liga smjerova, takmičenje koje je nastalo sa željom da ponovo okupi na jednom mjestu, studente završne godine studija Ekonomije.

Ove godine je prijavljen rekordan broj smjerova i to devet, koji su podijeljeni u dvije takmičarske grupe.

Svim prisutnima se ispred Ekomena obratio Đurko Gutović, koji se zahvalio na njihovom dolasku i podsjetio koliko Ekomen ulaže snage i napora, da kroz sport ujedini sve studente, a nakon njegovog uvodnog izlaganja, uslijedilo je i predstavljanje smjerova.

Nakon predstavljanja ekipa smjerova uslijedio je i obraćanje dekana Ekonomskog fakulteta docenta dr Nikole Milovića, koji je ukazao na značaj ovakvih događaja, i istakao da mu je veliko zadovoljstvo da vidi ovoliki broj studenata, koji su okupljeni oko ovog fudbalskog takmičenja.

Uz zahvalnost Ekomenu, što konstantno organizuje ovakve događaje i time bogati vannastavne sadržaje na Fakultetu, Dekan je zvanično otvorio Ligu smjerova.

Revijalna utakmica je uslijedila odmah nakon dekanovog govora i učešće u ovoj utakmici su uzeli profesori na jednoj i predstavnici studentskih organizacija na drugoj strani. Prisutni su imali priliku da vide profesore van katedri, a nijesu bili uskraćeni ni za lijepe poteze i golove, jer je utakmica završena neriješenim rezultatom 3:3.

Prvo kolo takmičarskog dijela, otvoreno je utakmicom u grupi A između ekipa smjera Menadžment i smjera Kvantitativna ekonomija. Utakmicom između Marketinga i Evropskih ekonomskih integracija otvorena je grupa B. Ekipa smjera Evropskih ekonomskih integracija predvođena dekanom Milovićem ostvarila je ubjedljivu pobjedu indentičnim rezultatom kao u prvoj utakmici Grupe A (6:0).

Treba napomenuti da se Liga nastavlja u četvrtak, 20. aprila, od 16.20 h, i za taj dan su predviđene četiri utakmice grupne faze, dok će parovi polufinala biti poznati u petak, nakon što se odigraju sve preostale utakmice i završi takmičenje po grupama.

Utakmice polufinala su zakazane za subotu od 19.30 h, a pitanje pobjednika ovogodišnje Lige smjerova će biti riješeno u ponedjeljak.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.