Dekanski sat obilježio drugi dan manifestacije "Dani brucoša"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U punom amfiteatru "Montenegro" drugog dana manifestacije "Dani brucoša", održan je Dekanski sat. 

Brucoši su tokom trajanja Dekanskog sata imali priliku da se direktno susretnu sa Upravom Fakulteta, i "iz prve ruke" saznaju bliže informacije o programu studija i aktivnostima Fakulteta, ali i da pitaju sve što ih interesuje u vezi studija. 

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović pozdravio je brucoše i naveo da će ovakvi događaji ubuduće postati praksa, i da će studentima vrata biti širom otvorena za svu neophodnu pomoć i  informacije koje su im potrebne.

Dekan Milović predstavio je Upravu fakulteta, članove svog tima, koji zajedničkim snagama doprinose unapređenju i razvoju Ekonomskog fakulteta. 

Prodekan za nastavu prof. dr Boban Melović bliže je upoznao brucoše sa novim nastavnim programom 3+2+3, koji se prvi put implementira od ove godine. Programom će biti unaprijeđen kvalitet studiranja, pa će svršeni studenti imati ne samo teorijska, već  i praktična znanja za novi sistem privređivanja u modernom svijetu, istakao je prodekan Melović.  

Prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr Saša Popoviće je naveo da studenti Ekonomskog fakulteta danas imaju mogućnost da jedan dio svojih studija završe na prestižnim univerzitetima. Istaknuto je da fakultet ima potpisane memorandume sa 30 visokoškolskih institucija, a razmjena se obavlja putem programa: Erasmus +, CEEPUS, bilateralnom saradnjom. 

Prodekan za naučno-istraživački rad i odnos sa biznis zajednicom, docent dr Mijat Jocović istakao je intenzivnu komunikaciju sa predstavnicima akademske i biznis zajednice koje je Fakultet imao u prethodnom periodu. Ove aktivnosti omogućile su obavljanje prakse naših studenata u partnerskim institucijama, a neki od najboljih studenata se posredstvom zaključenih sporazuma vrlo brzo zapošljavaju, zaključio je prodekan Jocović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.