Članstvo u Poslovnom savjetu učvrstiće saradnju Ekonomskog fakulteta i Glavnog grada




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Savjet za unapređenje poslovnog ambijenta na području Glavnog grada Podgorica, odnosno Poslovni savjet, formiran je nedavno u cilju dodatnog podsticanja privrednih aktivnosti u Podgorici. Dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Nikola Milović, član je Savjeta zajedno sa predstavnicima državnih institicija i najuspješnijih crnogorskih privrednika. Cilj je da se u okviru novoformiranog Savjeta  ponudi odgovarajući okvir u kome će se razmjenjivati  ideje i zajedničkim snagama dolaziti do najboljih rješenja na bazi uporedne prakse te  na taj način doprinijeti unaprijeđenju poslovnog ambijenta u glavnom gradu Crne Gore.

Djelovanje Savjeta biće usmjereno na koordinaciju aktivnosti organa lokalne samouprave i drugih nadležnih institucija u cilju sprovođenja prioritetnih reformskih mjera i unaprjeđenja poslovnog ambijenta, koje su u funkciji otklanjanja biznis barijera. Njegova uloga je i da sprovodi sve aktivnosti u cilju stvaranja uslova za veću konkurentnost i brži privredni rast na području Glavnog grada Podgorica.

Prva sjednica novoformiranog Savjeta za unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Glavnom gradu održana je u virtualnom formatu, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Sjednicom je predsjedavao gradonačelnik dr Ivan Vuković: „Smatram da iako djelujemo sa različitih pozicija, da su ciljevi našeg djelovanja komplementarni sa jedne strane, a da sve ono što su aktivnosti Glavnog grada-  krupni infrastrukturni projekti, važne odluke koje smo donijeli, poput odluka o osnivanju biznis zona ili odluke o davanju u dugoročni zakup poljoprivredno zemljište, predstavljaju šanse za razvoj novih preduzetničkih inicijativa, šanse za novi biznis i ono što je nama najvažnije –otvaranje novih radnih mjesta, sa druge strane“, zaključio je Vuković.

Ekonomski fakultet i Glavni grad Podgorica imaju dugogodišnju uspješnu saradnju u brojnim aktivnostima, poput učešća Gradonačelnika na manifestaciji “The Right Start” kada je studentima Ekonomskog fakulteta održao predavanje na temu “Grad i građani”. Članstvo dekana Milovića u Poslovnom savjetu dodatno će učvrstiti saradnju Ekonomskog fakulteta i Glavnog grada.

http://podgorica.me/2020/06/19/formiran-savjet-za-unaprjedenje-poslovnog-ambijenta-u-podgorici/

http://podgorica.me/2020/06/24/vukovic-poslovni-savjet-veliki-korak-u-pravcu-ukupnog-razvoja-podgorice/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.