Dekan prof. dr Nikola Milović - Međunarodna akreditacija EFMD sledeći korak razvoja Ekonomskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Nikola Milović i prodekan za naučno istraživački rad i odnos sa biznis zajednicom docent dr Mijat Jocović prisustvovali su informativnoj sesiji organizovanoj od strane European Foundation for Management Development -EFMD.

Informativna sesija održana je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a tema sesije bila je značaj članstva pri EFMD, te prednosti sticanja EFMD institucionalne i programske akreditacije. 

Cilj sesije je da doprinese podizanju svijesti o važnosti sistemskog osiguranja kvaliteta u visokom obrazovanju na nivou regiona Jugoistočne Evrope, a u skladu sa zahtjevima najprestižnije evropske akreditacijske kuće te prezentovanje benefita koje pruža članstvo pri EFMD-u. 

Imajući u vidu rastuću konkurenciju na tržištu visokog obrazovanja koja nameće neophodnost diferencijacije, prvenstveno stepenom kvaliteta ponude, kao i značaj međuinstitucionalne saradnje visokoškolskih instutucija, dekan prof. dr Nikola Milović najavio je pripreme za početak međunarodne akreditacije Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore. 

Prednosti programske akreditacije gostima su objasnili, gospodin Asch David (Director, Quality Services, EFMD) i gospođa Marinković Ivana (Associate Director, Central & Eastern Europe​, EFMD). 

EFMD je globalna organizacija koja se bavi članstvom, sa sjedištem u Briselu. Kao najveća međunarodna mrežna asocijacija u oblasti razvoja menadžmenta, EFMD ima 900 institucionalnih članova i dostiže preko 25.000 razvojnih ciljeva u brojnim oblastima. 

EFMD igra centralnu ulogu u oblikovanju međunarodnog pristupa menadžment obrazovanju i predstavlja jedinstven forum za informisanje, istraživanje, umrežavanje i debatu o inovacijama, kao i najboljoj praksi u razvoju menadžmenta. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.