Upoznavanje brucoša sa radom studentskih organizacija Ekonomskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dvije organizacije studenata na Ekonomskom fakultetu UCG sa najbrojnijim članstvom, Savez studenata Ekonomskog fakulteta (SSEF) i Vijeće studenata EF (VSEF), organizovali su prvi susret sa novom generacijom brucoša. Cilj današnjeg okupljanja bio je upoznati brucoše sa radom ove dvije organizacije koje su zadužene za studentski život na Ekonomskom fakultetu kao i za vođenje računa o poštovanju prava studenata ali i ispunjenju njihovih obaveza u skladu sa Pravilima studiranja na osnovnim studijama Univerziteta Crne Gore.

Usljed aktuelne situacije izazvane pandemijom Covid 19, koja je na određeno vrijeme nastavu preselila u online učionice i onemogućila brucošima da prve studenstek dane provedu u klupama svog Fakulteta, današnji sastanak bio je prilika da brucoši upoznaju svoje starije kolege i dobiju informacije iz prve ruke o studentskom životu na najstarijem fakulteta u Crnoj Gori.

Predsjednica SSEF-a Lejla Jusić i student povjerenik Danilo Banović su istakli da je uloga ove dvije organizacije prevashodno zastupanje interesa studenata i uticaj na poboljšanje svih aspekata nastavnog procesa. S tim u vezi su istakli dobru komunikaciju i saradnju sa upravom Ekonomskog fakulteta sa dekanom prof. dr Nikolom Milovićem na čelu, posebno u aktuelnom trenutku kada je neophodno razumijevanje i prilagođavanje novonastaloj situaciji u najboljem interesu studenata i njihovih akademskih rezultata.

Predstavnici studenstkih organizacija su pozvali brucoše nove generacije da pokažu zainteresovanost i uključe se u rad ovih organizacija jer će na taj način, pored formalnih, steći i dodatna neformalna znanja i naučiti kako da raspolažu svojim vremenom što će im biti posebno važno u budućim poslovnim angažmanima.

Sastanak u amfiteatru Montenegro je organizovan prema rasporedu  u četiri termina uz puno poštovanje mjera NKT, i neizostavno podsjećanje na #rukemaskadistanca  u cilju očuvanja zdravlja svih nas.

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.