Gostujuća onlajn radionica:Dizajn parametarskih panela – Oblikovanje atraktorima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Treća onlajn gostujuća radionica iz oblasti parametarskog modelovanja, pod nazivom "Dizajn parametarskih panela-oblikovanje atraktorima", koju će voditi doc.dr Marko Jovanović sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, departman za arhitekturu i urbanizam, biće realizovana u subotu, 26.12.2020. 09-12h. 

Kratak opis radionice:

Primjena „atraktora“ u procesu dizajna panela na fasadi je metoda koja podrazumijeva veze između određenog „atraktora“ - najčešće tačke ili linije - i skupa tačaka koje predstavljaju pozicije budućih panela, uspostavljene putem željene transformacije - translacije, rotacije ili skaliranja. Učesnici radionice imaće prilike da se upoznaju sa osnovnim principima, strategijama i pristupima prilikom primjene ovakvog tipa parametarskog modelovanja kao i praktičnim primjerima iz oblasti.

Marko Jovanović je docent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Bavi se istraživanjem i predavanjem u oblasti primjene digitalnih tehnika, tehnologija i procesa fabrikacije na inovativna rešenja fasada, fasadnih elemenata, pregrada kao i paviljona. Posebna sfera interesovanja je i primena industrijskih robota u digitalnoj fabrikaciji sa osvrtom na ređanje modela opeka i sečenje polistirena užarenom žicom.

Rezultate svojih radova iznosi u međunarodnim časopisima i na međunarodnim konferencijama, gde je i dobitnik nagrada za najbolje aplikacije u oblasti primene robotike u arhitekturi na RAAD konferenciji. Jedan je od autora „Iglo“ paviljona, koji je prikazan na međunarodnoj manifestaciji „Noć istraživača 2016“. Dobitnik je nagrada na međunarodnim takmičenjima „Impossible design“ orijentisnim ka fabrikaciji inovativnih dizajnerskih rešenja za potrebe 3D štampe.

Jedan je od članova Centra za digitalni dizajn - multidisciplinarnog tima koji se bavi naprednim tehnikama primene geometrijskih principa, digitalnog dizajna i vizuelizacije u arhitekturi i urbanizmu.

Link za pristup radionici: 

https://us02web.zoom.us/j/88142133366?pwd=RWhuMzFUejZYMXNGZ2EvYlhxQVJKZz09

Meeting ID: 881 4213 3366

Passcode: 607524

Radionicu mogu pratiti svi zainteresovani studenti bez obzira da li su učestvovali u prethodnin radionicama.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.