Unapređenje aktivnosti u dijelu praktične nastave na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U sklopu nastave na predmetu Urbanističko projektovanje 2, na trećoj godini studija, koji vodi prof.dr Svetlana Perović, od 4. marta 2021. gostovaće svakog četvrtka u ljetnjem semestru, prof. dr Milena Stavrić sa Tehničkog univerziteta u Gracu (Austrija), Institut za arhitekturu i medije.  

Prof. Stavrić će pomagati u dijelu implementacije inovativnih tehnika i vještina iz oblasti digitalnog dizajna i fabrikacije. Krajnji cilj je realizacija interaktivnog paviljona u kampusu Univerziteta Crne Gore, a što je predviđeno, između ostalog, u sklopu semestralnog zadatka, pod nazivom: FROM MACRO TO MICRO / Interiorizacija univerzitetskog kampusa/Eksperimentalni, inkluzivni, rezilijentni, održivi, urbani artefakt.

U dijelu vježbi  na predmetu učestvuju i saradnice: MSc Sanja Savić, MSc Nevena Mašanović i Mr Slađana Lazarević.

Studenti će predlagati raznolika rješenja, a najpogodniji predlog, koji bude izabran, planiran je da se realizuje.

"Veliku zahvalnost dugujem prof. Stavrić na saradnji i spremnosti da se volonterski angažuje u prenošenju znanja na studente, a potrudićemo se da obezbijedimo sredstva za materijal, koji će biti neophodan za realizaciju paviljona. Studenti  će biti glavni akteri u procesu  izgradnje", istakla je predmetna profesorka i dekanka Arhitektonskog fakulteta, prof. Perović.

Saradnja se spontano desila,  pa vjerujemo i da će nas spontani tok aktivnosti u nastavku  dovesti do najboljeg rezultata", naglasila je Perović.

Prof. Perović ej navela da će se nastava dominantno odvijati online  i sa ovim ćemo pokazati  da rezultati čak mogu biti i bolji u odnosu na klasičnu nastavu, jer je Fakultet u mogućnosti da angažuje gostujuće predavače, koji će se uključivati sa daljine i na taj način mogu se ublažiti finansijski troškovi kojih, praktično, za fizičko gostovanje profesora, nema na raspolaganju.

Inače, od početka pandemije na Arhitektonskom fakultetu su gostovali brojni predavači, a planiran je veći broj gostujućih predavanja i u aktuelnom semestru  i u sklopu raznolikih  nastavnih predmeta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.