Arhitektonski fakultet

Javni poziv za podnošenje prijava za Nagradu Božidar Milić
Javni poziv za podnošenje prijava za Nagradu Božidar Milić

Čast nam je pozvati Vas da prijavom svojih radova uzmete učešće u ovogodišnjem pozivu za dodjelu Nagrade Božidar Milić, i na taj način kolegama i javnosti pokažete vaš trud i profesionalne uspjehe.

Nagrada Božidar Milić dodjeljuje se kao priznanje za istaknuti doprinos na području arhitekture i urbanizma, u tri kategorije:  Nagrada za kritičko-teorijski tekst, Nagrada za realizovano djelo, i Nagrada za studentski rad.

Prijave za dodjelu Nagrade mogu podnijeti državni organ, organ državne uprave, organ lokalne uprave, naučne i druge institucije, nevladine organizacije, strukovne komore i sva pravna i fizička lica. 

Prijave za dodjelu Nagrade moraju se ispuniti na obrascu koji se može preuzeti na zvaničnom sajtu Nagrade Božidar Milić, Savez arhitekata Crne Gore i Arhitektonski fakultet.

Popunjen obrazac i grafički prilozi šalju se  elektronskim putem na e-mail adresu: nagrada@bozidarmilic.me sa naznakom : Prijava za Nagradu Božidar Milić  2021 u kategoriji: (naznačiti kategoriju).

Kotizacija

a) Prijavljeni u kategoriji Nagrada za kritičko-teorijski tekst se oslobađaju kotizacije, s tim što je potrebno dostaviti dva primjerka Teksta, koji će postati dio Legata Božidara Milića;

b) Prijavljeni u kategoriji Nagrada za realizovano djelo trebaju uplatiti kotizaciju u iznosu od 50,00 eura na žiro račun: 510000000010057388 GODIŠNJA NAGRADA-BOŽIDAR MILIĆ;

c) Prijavljeni u kategoriji Nagrada za studentski rad se oslobađaju kotizacije.

Konkurs je otvoren od 04.08.2021. do 04. 11.2021. godine.

Neblagovremene prijave neće se razmatrati. 

Nagrada se sastoji od plakete, povelje i novčanog iznosa.

Svečani događaj dodjele Nagrade Božidar Milić će se održati 20.decembra 2021. godine u 18h, o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni putem elektronske pošte, internet stranice i društvenih stranica NBM, SACG, Arhitektonskog fakulteta UCG. 

Dodatna obavještenja mogu se dobiti na e-mail adresi: nagrada@bozidarmilic.me

Žiri u sastavu: 

a) u kategoriji Nagrada za kritičko-teorijski tekst

Mr Ljiljana Miletić Abramović

Dr. sc. Maroje Mrduljaš

Prof.dr.sc.  Nenad Lipovac

b) u kategoriji Nagrada za realizovano djelo i studentski rad

Prof. emeritus Peter Gabrijelčić

Prof. mr. sc. Boris Koružnjak

Prof.mr Goran Vojvodić

Detaljnije o Nagradi Božidar Milić dostupno je na zvaničnoj internet stranici :

https://bozidarmilic.me/o-nagradi/

Predsjednik odbora za dodjelu Nagrade Božidar Milić,

prof.dr Svetislav G. Popović

Dokumenti

Broj posjeta : 282