Saradnja sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskim fakultetom u Banjoj Luci u okviru praktične nastave




Saradnja sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskim fakultetom u Banjoj Luci u okviru praktične nastave

U dijelu praktične nastave u okviru predmeta Arhitektonsko projektovanje 6 na IV godini studija, koji vode prof. dr Rifat Alihodžić i prof. dr Slavica Stamatović Vučković, studenti rade na izradi idejnih rješenja na odabranim lokacijama u Banjoj Luci, pod mentorstvom predmetnih profesora i saradnika u nastavi dr Gordane Rovčanin Premović, MSc Marije Ćaćić i spec. arh. Nemanje Milićevića. Sa druge strane studenti sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta iz Banja Luke, pod mentorstvom prof. dr Miroslava Malinovića rade na izradi idejnih rješenja na lokaciji u Podgorici.

Prof. Malinović je u utorak 01.03.2022. godine održao predavanje vezano za istorijat urbanog razvoja Banja Luke i prostorne karakteristike lokacija od interesa za izradu semestralnih radova, a vezano za četiri ponuđene teme (gradsko pozorište, muzej grada, sportsku halu i bazen u okviru univerzitetskog kampusa u Banja Luci). Studenti IV godine banjalučkog fakulteta radiće na izradi idejnog rješenja poslovno-komercijalnog centra u centru Podgorice (Trg Balšića - robna kuća "Beko"). Ova je tema na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici obrađivana u okviru predmeta Arhitektonsko projektivanje 3 (III godina) u zimskom semestru. Ovakav vid razmjene omogućava sticanje novih, komparativnih iskustava i znanja kroz direktan susret studenata sa arhitektonsko-urbanističkim problematikama i programima van poznatog, lokalnog konteksta.
U okviru saradnje tokom ljetnjeg semestra predvidjeno je više zajedničkih predavanja, konsultacija i prezentacija u procesu rada kao i posjeta lokacijama.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.