Stručna posjeta studenata druge godine Arhitektonskog fakulteta kompaniji VHM Solutions




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

 

U okviru predmeta Arhitektonske konstrukcije III, studenti druge godine Arhitektonskog fakulteta boravili u stručnoj posjeti kompaniji VHM Solutions iz Nikšića. Studenti su zajedno sa predmetnim  nastavnikom prof. dr Dušanom Vuksanovićem i saradnicama u nastavi: dr Irenom Rajković i MSc Nikolinom Sekulović imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim procesom, tehnologijom i načinom izrade fasadnih građevinskih elemenata: prozora i vrata, kliznih sistema, staklenih i ventilisanih fasada i drugih specifičnih djelova omotača zgrade.

U prvom dijelu posjete g-đica Jelena Vešović, marketing menadžer predstavila je proizvode, kao i načine projektovanja, izrade i ugradnje elemenata, nakon čega je bio organizovan obilazak Sektora u upravnoj zgradi i proizvodnji od strane g-dina Marka Matiješevića, menadžera prodaje kompanije, kako bi studenti imali mogućnost da sagledaju cjelokupan proizvodni proces određenog fasadnog elementa, i upoznaju se sa tehnologijom izrade.

Ova stručna posjeta je organizovana, kao jedan vid saradnje, nakon nedavnog potpisivanja Memoranduma o saradnji između Arhitektonskog fakulteta i kompanije VHM Solutions.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.