Gostujuće predavanje Harisa Memića 2. juna
Gostujuće predavanje Harisa Memića 2. juna
U okviru predmeta  Digitalne metode u arhitekturi u petak, 2. juna 2023, sa početkom u 14.00 sati, u Multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, održaće se gostujuće predavanje arhitekte Harisa Memića pod nazivom AI - arhitektonska distopija.   
 
Haris Memić je arhitekta i osnivač LeHari Design studija. Stekao je bogato iskustvo u arhitekturi, dizajnu enterijera i digitalnom marketingu, sa fokusom na inovacije i izvrsnost u dizajnu. Harisovo putovanje u oblasti arhitekture i dizajna počelo je na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici, u njegovoj rodnoj Crnoj Gori, gdje ga je rana fascinacija umjetnošću i tehnologijom inspirisala da nastavi karijeru u ovoj oblasti. Boravio je u Italiji preko Erasmus+ programa, nakon čega nastavlja usavršavanje u Kini gdje danas živi i radi. Radio je na raznim arhitektonskim projektima širom svijeta, za kompanije kao sto su Google, Facebook, PayPal, Linkedin, TikTok... Autor je knjige "DESIGNER"S SECRET BOOK OF AI", a bio je i gostujući predavač na univerzitetima u Kanadi, Americi, Australiji i Kini.
 
Moderator predavanja biće doc. dr Ema Alihodćić Jašarović.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.