Studentkinje Arhitektonskog fakulteta na studentskom simpozijumu u Finskoj




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na 28-om INCM-u (Intermediate National Contact Meeting) održanom u Finskoj od 17. do 26.11.2017 Crnu Goru su,  u ulozi Nacionalnih,  predstavljale Selma Bulić i Nikolina Sekulović.

EASA (European Architecture Students Assembly)

EASA (Evropska asocijacija studenata arhitekture) predstavlja najveću platformu studenata arhitekture sa prostora cijele Evrope koja postoji od 1981. godine kada je osnovana u Liverpulu. Svake godine EASA se organizuje u drugoj zemlji gdje se 600 studenata arhitekture okuplja i učestvuje na različitim vrstama radionica (konstruktivne, dizajnerske, teorijske) na kojima mogu razvijati svoje, kako teorijsko tako i praktično, znanje i odgovoriti na zadatu temu. Ova dvonedeljna, ljetnja organizacija, pored toga što za cilj ima razmjenu socijalnih, arhitektonskih i kulturoloških znanja, razmjenu ideja i zajedničku saradnju studenata iz svih krajeva Evrope, nudi i predavanja i izložbe iz različitih oblasti koja su otvorena za sve učesnike radionica.

INCM (Intermediate National Contact Meeting)

INCM predstavlja susret Nacionalnih kontakata zemalja učesnica EASA-e. Organizuje se svake jeseni i nizom debata, diskusija i konferencija donose se najbitnije odluke o organizacionim pitanjima i funkcionisanju asocijacije, kao i donošenje odluke o mjestu organizovanja sledeće EASA-e. Sve odluke donose se konsenzusom 150 Nacionalnih kontakata. Ove godine INCM je organizovan u Finskoj, u gradovima Oulu i Inariju. Pored cjelodnevnih diskusija studenti su imali priliku da posjete jednu od najhladnijih zemalja Evrope, obiđu Laponiju, prisustvuju predavanjima istaknutih arhitekata, posjete značajna arhitektonska djela Alvara Aalta i predstave Crnu Goru na najbolji način.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.