Sastanak organizatora međunarodne konferencije Green Room Session 2018. sa predstavnicima Ministarstva nauke




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Ministarstvu nauke je u ponedeljak, 16.07.2018. godine održan sastanak predstavnika organizatora Međunarodne konferencije Green Room Sessions 2018 sa predstavnicima Ministarstva nauke. Na sastanku su u ime Organizatra učestvovali predstavnici Filozofskog fakulteta iz Nikšića i Arhitktonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

 

Ova Međunarodna konferencija se organizuje sa ciljem da bude platforma međunarodne naučne diskusije o održivom upravljanju prirodnim resursima, poljoprivredi vezano sa pitanjima ekonomije i ekologije, nauci o tehnologiji hrane i prehrane, ruralnim razvojem sa posebnim osvrtom na ruralnu arhitekturu i kulturno nasleđe seoskih područja, životnom sredinom i šumarstvom. Green Room Sessions okuplja i povezuje nauku, istraživanje, industriju, društvene koncepte i prakse.

 

Na sastanku je dogovoreno da ovaj međunarodni skup bude održan 1. i 2. (3. i 4.) novembra 2018. u prostorijama hotela Ramada u Podgorici.

 

Cilj konferencije je i da dijelom izvrši sintezu i nadogradi rezultate regionalnih sastanaka, pružajući priliku razmjene iskustava među učesnicima sa svih meridijana; pritom diskutujući o politikama koje mogu pomoći razvoju sela, poljoprivredne proizvodnje, ruralnog razvoja, agroekologije, a sve to kako bi se postigli ciljevi održivog razvoja.

 

Na sastanku je istaknuto da je konačni cilj traženje načina pružanja pomoć ljudima iz ruralnih područja i njihovim malim biznisima.

 

Konferencija će takođe inicirati pomjeranje teme sa dijaloga ka konkretnim aktivnostima, tražeći rješenja očuvanja biodiverziteta, identifikujući mogućnosti za sinergiju sa nacionalnim strateškim programima i regionalnim inicijativama, pospješujući regionalnu i međunarodnu saradnju između naučnika i biznisa.

 

Zvanični jezik konferencije je engleski.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.