Call for Workshops:  BOTANICAL GLOSSARY & JELENA IS BACK ( 05-06.10.2018.Venice, Italy)




Call for Workshops:  BOTANICAL GLOSSARY & JELENA IS BACK ( 05-06.10.2018.Venice, Italy)

Poziv studentima  da svojim učešćem na radionici i/ili kandidaturom projekta doprinesu projektu predstavljanja Crne Gore na XVI Bijenalu arhitekture. 

U toku je međunarodna izložba arhitekture La Biennale di Venezia di Architettura. Ovaj događaj se smatra najznačajnijim mjestom predstavljanja tokova i dometa savremene arhitekture. Crna Gora se predstavlja na XVI Bijenalu arhitekture sa temom EMERGING RESILIENCE – Wo/man Under the Umbrella, pod pokroviteljstvom Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Crnogorska postavka teži multidisciplinarnom integrisanju savremenih rezultata savremenih ekoloških istraživanja, te kolaborativnih praksi u urbanom dizajnu i planiranju prostora. EMERGING RESILIENCE predstavlja okvir za buduća istraživanja kojima će seaktualizovati potreba za holističkim pristupom, kroz imperativ resilijentnosti socio-ekoloških sistema.

Planirane aktivnosti

05.Oktobar

Jednodnevna radionica BOTANICAL GLOSSARY

Internacionalni karakter

Lokacija: Palazzo Malipiero, Venecija, Italija

 

Bogatstvo i raznorodnost crnogorske flore je preslikano na pejzaž Crne Gore, a njihova evolucija je objašnjena kroz procese prilagođavanja novim staništima (uslovima) u čemu nalazimo ideju resilijentnosti.

Studenti će dobiti zadatak da kreiraju i prezentuju svoj free space u okviru teme rezilijentnosti, na osnovu datih karakteristika.

Maksimalni broj učesnika na radionici je 12. Potrebna je prethodna prijava zainteresovanih studenata, u vidu kratkog CV i motivacionog pisma.

Prijave treba poslati u pdf formatu najkasnije do 17.septembra na e-mail adresu biennale.arch2018@mrt.gov.me

Detaljna Agenda o vremenskom okviru održavanja radionice biće naknadno proslijeđena.

 

06.Oktobar

Jednodnevna radionica JELENA IS BACK, (S.O.D.A. Sustainable Open Design Award), Univerzitet iz Trenta, pod vođstvom profesora Mosè Ricci

Internacionalni karakter 

 

Lokacija: Palazzo Malipiero, Venecija, Italija

 

Na ovoj radionici će biti predstavljeni prethodno kandidovani radovi. Na kraju prezentacije projekata žiri će donijeti odluku o nagradama.

Moguće je prijaviti sve projekte koji se nalaze u okvirima zadate teme Emerging Resilience- Woman under umbrella.

Radove koje želite kandidovati treba poslati u pdf formatu najkasnije do 17.septembra na email adresu biennale.arch2018@mrt.gov.me.

 

Ukoliko ste zainteresovani za navedene radionice, detaljnije informacije biće Vam dostavljene naknadno.

 

Organizacioni tim Crnogorske postavke na 16. Bijenalu Arhitekture u Veneciji

Ministarstvo održivog razvoja I turizma

biennale.arch2018@mrt.gov.me

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.