Promocija knjige autorke doc. dr Slavice Stamatović Vučković




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U srijedu, 3. oktobra 2018. godine sa početkom u 19 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji „Klub",biće održana promocija knjige "Arhitektonska komunikacija: objekti kulture u Crnoj Gori 1945 - 2000", autorice dr Slavice Stamatović Vučković, docenta na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

O knjizi će govoriti prof. dr Vladimir Mako sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Rifat Alihodžić sa Arhitektonskog fakulteta u Podgorici i prof. mr Ana Matić sa Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju.

Monografija "Arhitektonska komunikacija: objekti kulture u Crnoj Gori 1945 - 2000", u izdanju Univerziteta Crne Gore, prikazuje fenomen arhitektonske komunikacije kroz analizu objekata kulture u Crnoj Gori. Arhitektonska komunikacija, odnosno razumijevanje arhitekture kao sredstva komunikacije, osnovno je teorijsko polazište na kome je bazirana analiza i prezentacija 27 objekata kulture (domova kulture, bioskopa, spomen-domova, domova revolucije, umjetničkih galerija, domova omladine, pozorišta i domova JNA) koji su na teritoriji Crne Gore izgrađeni nakon Drugog svjetskog rata. 

U knjizi se, između ostalog, prikazuje i značajna arhivska građa (državnih arhiva i privatnih kolekcija) tj.projekti, fotografije i periodika, vezani za ovu vrstu arhitektonskih objekata kao i društveno-politički kontekst u kome su nastajali.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.