Arhitektonski fakultet, 01.07.2019

Međunarodni kongres o održivoj arhitekturi i energetskoj efikasnostiX

Treći međunarodni kongres Održiva arhitektura – Energetska efikasnost će se održati od 4. do 6. oktobra 2019. u renomiranom i atraktivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke, u samom centru Beograda.

Kongres organizuje Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu Eko kuća, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Zagrebu i Podgorici.

Kongres Održiva arhitektura – Energetska efikasnost obuhvata više segmenata: predavanja najpoznatijih svjetskih arhitekata i radionice namijenjene arhitektima, studentima i doktorantima, kao i izložbu projekata i realizacija predavača, koja će biti otvorena u holu Jugoslovenske kinoteke od 4. do 6. oktobra.

Namijenjen je arhitektima, studentima, dizajnerima, kreativnoj zajednici i stručnjacima iz tangencijalnih oblasti.

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja.

Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svjetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svjetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala.

To će biti i prilika da se, po treći put u Srbiji, razmijene iskustva sa najznačajnijim svjetskim i domaćim predavačima i stvaraocima.

Predavači na Kongresu su:

Thomas Rau / RAU / Holandija
Branislav Mitrović / MITARH / Srbija
Maria Langarita / LANGARITA – NAVARRO / Španija
Peter Pichler / PETER PICHLER ARCHITECTS / Italija
Vladimir Djurović / VDLA / Liban
Anu Puustinen / AVANTO / Finska
Idis Turato / TURATO / Hrvatska
Robert Klun / KLUN AMBIENTI / Slovenija
Marco Lavit / ATELIER LAVIT / Francuska
Bill Dunster / ZED FACTORY / Engleska

 

U okviru Kongresa će biti održane dvije radionice:

Radionica 1: Marco Lavit osnivač arhitektonskog i dizajnerskog studija „LAVIT“, uvršten na listu „Rising Talent Awards“.

Radionica 2: Robert Klun istaknuti slovenački arhitekta i dizajner, ex predsjednik Asocijacije dizajnera Slovenije. Osnivač kompanije „KLUN ambienti“ i pobjednik konkursa za expo paviljon Slovenije u Dubaiju 2020. godine.

 

Karte su u prodaji dok se ne popune mjesta. Za studente je omogućena kupovina karata po cijenama za studente.

Više informacija na sajtu www.congress-saee.com

Kontakt osoba: Katarina Brajković
PR & Marketing menadžer +381 11 2175 978
+381 60 0223 694
kongres@ekokult.org

Image

Dokumenti

Broj posjeta : 699