U prvom upisnom roku popunjena mjesta za Arhitektonski fakultet UCG, čeka se mogućnost proširenja liste




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U prvom upisnom roku popunjen je broj mjesta za upis na Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore, saopštila je prodekanica za nastavu ovog fakulteta doc. dr Svetlana K. Perović

"Očekujemo pozitivnu odluku Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i Vlade Crne Gore Imageza proširenje liste", dodala je ona. 

Prema njenim riječima kontinuirano je izraženo veliko interesovanje za upis na Arhitektonski fakultet. 

"Efikasna realizacija prijemnog ispita i kvalitet prijavljenih kandidata rezultirali su popunjavanjem raspoloživog broja mjesta za upis na ovaj studijski program, već u prvom upisnom roku", kazala je prodekanica Perović. 

U skladu sa čl 17. Pravilnika o bližim uslovima kriterijumima i postupku upisa u I godinu studija, Arhitektonski fakultet je inicirao zahtjev Senatu Univerziteta  Crne Gore za odobravanje dodatnog broja kandidata za upis u prvu godinu studija. Zahtjev se odnosi na kandidate koji su položili prijemni ispit, a  nijesu se našli među prvih 50 na rang listi, kako je prvobitno Konkursom ograničeno.

"Očekujemo pozitivan odgovor od strane  Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i Vlade Crne Gore o upisu  dodatnih 13 kandidata, što će biti ukupno 63 (a  što je, u okvirima licencom propisanog broja, 80) i sa tim bismo zaključili upis za studijsku 2019/20. godinu", izjavila je Perović.

Ona je konstatovala da je najteže kada kandidat koji nije položio prijemni ispit, uvidi da nema alternativu i da treba da planira i sljedeće studijske godine da aplicira, pogotovo odlični kandidati, nerijetko nosioci diplome Luča i kandidati koji su izdvajali vrijeme za višegodišnje pripreme.

"Istovremeno", dodala je, "ponosni smo na činjenicu da kandidati koji konkurišu za upis na  Arhitektonski fakultet, bez obzira što je položen prijemni ispit obavezujući uslov, uglavnom nemaju pretenziju za neki od ostalih  studijskih programa koji su u ponudi".

Ona je uputila čestitke svim kandidatima koji su ispunili uslov za upis,  uz toplu dobrodošlicu na Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore.

"Budućim studentima obećavamo dinamičnu i uzbudljivu avanturu sa dosta budnih noći u procesu sticanja nove društvene uloge bez alternative", poručila je Perović.

 

https://www.aktuelno.me/crna-gora/u-prvom-roku-popunjena-mjesta-za-arhitektonski-fakultet-ceka-se-mogucnost-prosirenja-liste/

http://www.antenam.net/drustvo/125615-u-prvom-roku-popunjena-mjesta-za-arhitektonski-fakultet-ceka-se-mogucnost-prosirenja-liste

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/245918/popunjena-mjesta-na-arhitektonskom-fakultetu.html

https://www.cdm.me/drustvo/u-prvom-upisnom-roku-popunjena-mjesta-za-arhitektonski-fakultet-ceka-se-mogucnost-prosirenja-liste/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.