Realizovano onlajn gostujuće predavanje dr Vasilije Abramović sa vodećeg svjetskog univerziteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, 30.04.2020. uspješno je realizovano  gostujuće predavanje dr Vasilije Abramović, sa prestižne Bartlet laboratorije(Interactive Architecture Lab), Univerzitetskog koledža u Londonu (University College London, UCL),vodeće akademske institucije za arhitekturu i građenu sredinu u svijetu.

Predavanje pod nazivom "Eksperimenti u interaktivnoj arhitekturi" pratio je veliki broj studenata Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, koji su imali priliku da se upoznaju sa brojnim projektima koji se realizuju na Bartletu. Predavanje je ostavilo snažne impresije na studente,  uz prisutnost i  nekoliko kolega sa  drugih evropskih fakulteta, koji su istakli neosporne prednosti  Bartlet institucije u odnosu na ostale evropske škole arhitekture.

U sklopu predavanja, koleginica Abramović je govorila i o svom projektu "SYNTONY", koji se priprema u  pomenutoj laboratoriji za interaktivnu arhitekturu, na Bartletu u Londonu, a sa kojim će Crna Gora biti predstavljena na vodećoj svjetskoj manifestaciji arhitekture u svijetu, na Bijenalu arhitekture, 2020.

Nakon predavanja i pratece diskusije, prodekanka za nastavu doc.dr Svetlana Perovic, urucila je koleginici Abramovic sertifikat o odrzanom predavanju, koji potpisuje dekan fakulteta, prof.dr Svetislav G.Popovic.

Prethodna najava predavanja:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1230/objava/74421-gostujuce-onlajn-predavanje-dr-vasilija-abramovic-o-eksperimentima-u-interaktivnoj-arhitekturi-ovoga-cetvrtka



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.