FLUID dizajn forum 8_učešće studenata Arhitektonskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

 

Ovogodišnji 08 FLUID dizajn forum koji se, zbog epidemiološke situacije vezane za COVID 19 nije održao u predviđenom roku (20. - 26. april 2020. godine, Cetinje/Budva), održaće se on-line u periodu od 1. do 6. decembra 2020. godine. Studenti Arhitektonskog fakulteta će i ove godine u velikom broju učestvovati u 5 inspirativnih tematskih radionica (W1 – W5), zajedno sa više od 60 studenata iz Crne Gore i regiona.

Osmo izdanje FLUID dizajn foruma 2020 će se, kroz aktuelnu temu – ALIBI - baviti etičkim principima i dilemama struke – ulogom dizajnera/arhitekte u dizajnerskim praksama i savremenom društvu. Razmotriće se na koje sve načine dizajn stvara umjesto da razrješava probleme i preispitaće se taktike i modeli koje dizajneri/arhitekte ‒ svjesno ili nesvjesno ‒ koriste da bi obezbijedili ALIBI za djelovanje, često u suprotnosti sa svojim etičkim uvjerenjima.

Organizator i glavni koordinator FLUID dizajn foruma je Fakultet likovnih umjetnosti (FLU) Univerziteta Crne Gore. Arhitektonski fakultet je i ove godine jedan od partnera ovog značajnog događaja. Prof. dr Slavica Stamatović Vučković je član FLUID tima i koordinator za oblast arhitekture a saradnica MSc Marija Ćaćić je asistentica na Fluid radionici W1 – AA - Architectural Alibi, koju vode Christian Burchard i arhitekta Boštjan Bugarič (Architectuul, Berlin, DE) i arhitekta Saimir Cristo (University POLIS, Tirana, AL).

 

Program Fluid dizajn foruma 8 je dostupan je u prilogu objave.

 

FLUID dizajn forum će početi 01. decembra (utorak) u 19h, prezentacije studentskih radionica su predviđene za 04. decembar (petak) u 19.15h, a završno predavanje je 06. decembra (nedjelja) u 20h.

 

Cijeli događaj je moguće pratiti ON_LINE LIVE na društvenim mrežama, zoom i youtube kanalima:

 

FB –  https://www.facebook.com/fluidForum

https://www.facebook.com/events/874218390052465

Zoom: https://zoom.us/j/97456696375

Facebook and Youtube LIVE at https://www.youtube.com/watch?v=14U9-oHlVDc

 




Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.