Onlajn gostujuća radionica: Generisanje parametarskih površi




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Onlajn gostujuća radionica pod nazivom "Generisanje parametarskih površi", koju će održati Marko Vučić, biće realizovana u nedjelju, 20.12.2020. 10-13h.

Kratak presjek Radionice: Radionica je namijenjena studentima koji žele da nauče osnove parametarskog načina modelovanja. Na radionici će se obraditi osnovni alati za parametarsko modelovanje u softverskom paketu Rhinoceros 3D kroz primjere iz arhitektonske prakse. Ova radionica je takođe osnova i uvod za dalji rad u parametarskom okruženju Grasshopper. Nije potrebno prethodno poznavanje ovog softverskog paketa.

Neophodno je da studenti koji žele da prate radionicu instaliraju Rhinoceros 3D. Softver je besplatan za korišćenje prvih 90 dana, neophodna je samo registracija.

Link za download: https://www.rhino3d.com/download/rhino-for-windows/evaluation

Ukoliko neko od studenata ima problema sa instalacijom programa, mogu se obratiti putem e-mail adrese Marku Vučiću: vucic.marko.91@gmail.com

Vučić je asistent na Departmanu za arhitekturu Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu. Učestvuje u nastavi iz oblasti primjene digitalnih alata u arhitekturi i dizajnu - arhitektonske geometrije, računarske grafike, arhitektonske vizualizacije i fabrikacije u arhitekturi. Autor je 12 naučnih radova i učestvovao je na većem broju umjetničkih i istraživačkih projekata. Jedan je od članova Centra za digitalni dizajn u okviru kojeg su postignuti značajni rezultati iz oblasti primjene digitalnih tehnologija u arhitekturi, urbanizmu, umjetnosti i dizajnu.

Link za pristup radionici: 

https://us02web.zoom.us/j/83085020509?pwd=UUdXamJFTHZyZm1tR0NkaG5XeDJRZz09

Meeting ID: 830 8502 0509

Passcode: 443970

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.