Uspjeh studenata Metalurško-tehnološkog fakulteta na 59. Tehnologijadi




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tehnologijada, 59. po redu, održana je u periodu od 9. do 13. maja u hotelu Junior na Kopaoniku u organizaciji Tehnološkog fakulteta iz Leskovca. Studenti Metalurško-tehnološkog fakulteta pod vođstvom prof. dr Žarka Radovića, iako u manjem broju nego obično, postigli su zavidne rezultate kako na sportskim poljima, tako i kroz naučnu sekciju i na dostojanstven način prezentovali fakultet.

Nakon dvije godine pauze studenti su sa nestrpljenjem dočekali da obnove prijateljstva stečena na prethodnim skupovima a kolege koje prvi put učestvuju da osjete sve čari manifestacije koju mnogi nazivaju "porodično okupljanje" zbog drugarske atmosfere koja vlada među studentima 9 fakulteta učesnika.

Koleginica Janja Mirković je uspješno prezentovala naučni rad na temu "Aktivni ugljenik dobijen od vinove loze kao elektroda u sistemima za skladištenje električne energije" koji je po mišljenju stručne komisije bio na nivou ozbiljnih internacionalnih naučnih skupova.

Što se takmičarskog dijela tiče malo sportske sreće je nedostajalo da se naši studenti okite medaljama u svim takmičenjima na kojima su nastupali. Da tehnolog, ekolog i metalurg savršeno funkcionišu kao cjelina dokazali su Teodora, Sandra i Dalibor osvajanjem prvog mjesta u kvizu znanja. U odbojci je osvojena srebrna medalja koja posebno dobija na težini jer je u pitanju muška konkurencija a okosnicu našeg tima su činile dame. Muška futsal ekipa je zaustavljena u polufinalu i zauzela je četvrto mjesto dok je pikado ekipa bila petoplasirana.

Vrijedan pomena je i nastup Đorđija Vujovića u trci na 100 metara gdje je u konkurenciji od 13 takmičara zauzeo peto mjesto.

Image

Image

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.