Studentkinja Muzičke akademije Žunja Lipanović postigla najbolje rezultate na dva međunarodna takmičenja




Studentkinja Muzičke akademije Žunja Lipanović postigla najbolje rezultate na dva međunarodna takmičenja

Studentkinja II godine Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, Žunja Lipanović, postigla je najbolje rezultate u kategoriji duvačkih instrumenata na dva prestižna međunarodna takmičenja u onlajn formatu - Konstantin Veliki u Nišu i Pjeter Gaci u Albaniji.

"Presrećna sam što sam osvojila nagrade i ponosna što sam na oba takmičenja najbolja u svojoj kategoriji. Sav uloženi trud, svih ovih godina, a posebno od kada studiram, ogleda se u njima".

Žunja kaže da je od prvog susreta sa flautom željela da jednog dana osvoji prvu nagradu u svojoj oblasti i dodaje da su joj zrelost koja dolazi vremenom, veliki trud i konstantno vježbanje omogućili ove rezultate.

"Od 2019. godine, kada sam došla na Muzičku akademiju na Cetinju u klasi profesorke Marije Đurđević Ilić, sve je krenulo nabolje. Predavanja na Akademiji su izuzetno kvalitetna, dosta se traži od nas, ali nam Profesorka dosta toga i pruža", napominje studentkinja.

Studentkinja objašnjava da je za ostvarenje dobrih rezultata i postizanje kvaliteta sviranja, potrebna stalna vježba koja podrazumijeva izdvajanje od šest do osam časova dnevno.

"Zaboravlja se na praznike, vikende i dane kada ostatak ljudi ne radi. Spremam se cele godine, jer imamo i koncerte, uz to idu naravno i kolokvijumi, ispiti... To znači da moram uvek biti u formi. U septembru već znam plan i trudim se da taj plan do kraja ispoštujem", dodaje Žunja.

Studentkinja je, u susret upisu nove generacije na Muzičkoj akademiji, izrazila želju da budućim studentima pošalje poruku: "Prijemni na Muzičku akademiju je težak i treba se veoma dobro spremiti za isti. Posle položenog prijemnog treba biti spreman na dosta rada, ulaganja i odricanja, da bi se došlo do uspeha. Međutim, uz profesore i stručnjake, ne samo kao što je profesorka Marija, trud se isplati, i rezultati se brzo vide".

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/studentkinja-muzicke-akademije-zunja-lipanovic-postigla-najbolje-rezultate-na-dva-medunarodna-takmicenja 
https://www.in4s.net/studentkinja-muzicke-akademije-zunja-lipanovic-postigla-najbolje-rezultate-na-dva-medjunarodna-takmicenja/
https://gradski.me/2021/05/25/flautistkinja-zunja-lipanovic-postigla-najbolje-rezultate-na-takmicenjima-u-nisu-i-albaniji/
https://montenegrina.net/fokus/studentkinja-muzicke-akademije-zunja-lipanovic-postigla-najbolje-rezultate-na-dva-medunarodna-takmicenja/

https://makanje.me/clanak/7000

https://www.vijesti.me/kultura/542261/nagrade-za-crnogorske-flautistkinje

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.