Potpisan Memorandum o saradnji RTCG i Muzičke akademije




Potpisan Memorandum o saradnji RTCG i Muzičke akademije

Memorandum o saradnji između RTCG i Muzičke akademije potpisan je u prostorijama Radio televizije Crne Gore, 18. maja 2022. Ugovor su potpisali generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić i dekan i redovni profesor Muzičke akademije  Bojan Martinović.

"Prije svega želim da izrazim veliko zadovoljstvo što su dvije najznačajnije crnogorske institucije na polju medija i muzičkog obrazovanja potpisale memorandum o saradnji i time najavile unaprijeđenje i uređenje postojećih odnosa", kazao je Martinović nakon potpisivanja Memoranduma.

On je dodao da smatra da Crna Gora kao mala zemlja nema luksuz nesinhronizovanog djelovanja njenih najvažnijih institucija, pa je samim tim Memorandum višestruko važani i kao platforma koja definiše buduću saradnju, ali i kao poruka svim drugim institucijama sistema.

"Pored muzičkih i opšteobrazovnih škola, te Muzičkog centra, RTCG je naš najprirodniji partner u borbi za bolje, obrazovanije i zdravije društvo. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama realizovati kvalitetne i zapažene programe iz oblasti muzike i obrazovanja, ali i da će naši studenti kroz određeni vid prakse u RTCG unaprijediti svoja znanje", zaključio je profesor sa Muzičke akademije.

Raonić je kazao da potpisivanje Memoranduma značajno iz oblasti kulture. 

"Ovo je dio kontinuiranih napora za saradnju sa državnim institucijama iz oblasti kulture. Javni servis stoji na raspolaganju svim svojim kapacitetima", kazao je Raonić.

 

foto: RTCG

 

https://rtcg.me/vijesti/drustvo/363159/rtcg-najprirodniji-partner-u-borbi-za-bolje-obrazovanije-i-zdravije-drustvo.html?fbclid=IwAR3rhUvqLDBzmMC_Z38eQxC1s2P76N72aDMOEe2vI94VXOK61dBvMco1Vo0

 

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.