Raspisan konkurs  za upis studenata u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija Univerziteta Crne Gore - II rok




Raspisan konkurs  za upis studenata u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija Univerziteta Crne Gore - II rok

Prijemni ispiti za upis u I godinu master studijskih programa Univerziteta Crne Gore, u II roku, biće organizovani  od 11. do 12. oktobra 2022. godine.

Informacije o  sadržini i strukturi prijemnog ispita, koje utvrđuje organizaciona jedinica, istaknuti su na oglasnim tablama i njihovim internet stranicama. 

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 17. oktobrom 2022. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Uslovi, kriterijumi i postupak upisa u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija u obimu 120 ECTS, za sve studijske programe koji se realizuju na Univerzitetu Crne Gore  bliže su uređeni  Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija  Univerziteta Crne Gore (Bilten UCG, br. 494/20 ).

Za više informacija, pogledajte tekst Konkursa u prilogu. 

 

Shodno članu 119b Zakona o visokom obrazovanju biće omogućen upis na drugu godinu master studija kandidatima koji imaju stečenih 240 ECTS kredita. Fakulteti će formirati Komisije i definisati uslove za upis po ovom kriterijumu.

Struktura i sadržina prijemnog ispita za MASTER STUDIJE na Muzičkoj akademiji

Propozicije za upis na prvu godinu master studija možete pronaći na linku: 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1238/objava/85138-11-struktura-i-sadrzina-prijemnog-ispita-master-studije-2021

Studneti koji upisuju Master studije na Muzičkoj akademiji po članu 119b Zakona o visokom obrazovanju, takođe podležu provjeri znanja i mole se da se jave predmetnom nastavniku zbog konsultacija. 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.