Duo Decadimento tonale održao humanitarni koncert na Dvorskom trgu




Duo Decadimento tonale održao humanitarni koncert na Dvorskom trgu

U organizaciji Muzičke akademije i Turističke organizacije Prijestonice upriličen je humanitaran koncert dua Decadimento tonale koga čine Damir Canović, harmonika i Valentina Tripecki, viola. Studenti Muzičke akademije prikupili su pomoć za Dnevni centar na Cetinju. Nešto više povodom samog događaju  rekli su i sami studenti.

"Duo Decadimento tonale, počeo je sa radom ove godine sasvim slučajno i neočekivano. S obzirom da smo iz iste srednje škole gde su ovakva dua jako česta, došli smo na zajedničku ideju da pokušamo nešto slično u čemu smo pronašli naš put uspeha. 
Prvi koncerti bili su nastupi koje nam je obezbedila Akademija, a tiču de proslava dana studenata i slično, a onda smo na samoinicijativu napravili humanitarni koncert. 
Sva prikupljena sredstva otišla su deci ometenoj u razvoju, i osobama sa invaliditeto,kojima je to svakako najpotrebnije. 
Ideja je bila samo pomoci. Kao jedinke ne možemo puno, ali ako tako sami privučemo masu, zajedno možemo mnogo. Umetnost je naš način da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije, i otuda prvi u nizu buducih humanitarnih koncerata odrzanih na Cetinju."



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.