Solfest 2019.




Solfest 2019.

U organizaciji Muzičke akademije na Cetinju će 21. i 22. marta 2019. godine biti održan Drugi međunarodni festival solfeđa – Solfest 2019.

Cilj manifestacije je veća afirmacija solfeđa kao bazičnog predmeta na svim novoima muzičkog školovanja i razvijanje ljubavi prema ovom predmetu, dodatni podsticaj učenicima koji pokazuju dobre rezultate iz predmeta solfeđo, kao i afirmacija nastavnika solfeđa.

Nastupe učesnika/ca će pratiti i vrednovati žiri u sastavu: dr Katarina Zadnik, Muzička akademija Ljubljana, dr Jelena Cvetković Crvenica, Univerzitet umetnosti u Nišu i dr Vedrana Marković, Muzička akademija Cetinje.

Pored nastupa učesnika/ca, u okviru ovogodišnjeg festivala planirane su dvije radionice za učesnike/ce, predavanje za nastavnike i studente, koncert profesora Muzičke akademije Žane Lekić i Nataše Popović, koncerti studenata i učesnika im temama vezanim za muzičko obrazovanje u Crnoj Gori i osvrtom na Solfest 2019.

Etide sa klavirskom pratnjom biće dostupne na sajtu Muzičke akademije 1. marta 2019., a takođe i poslate e-meilom školama.

Na sajtu možete preuzeti obrazac prijave za učešće, propozicije i primjere zadataka sa Solfesta 2018

Prijave za učešće na Solfestu 2019. možete poslati do 6. marta 2019. godine, na e-mail adresu vedranam@ucg.ac.me

Ubrzo nakon isteka roka za prijavu učešća, biće napravljen raspored nastupa učesnika i program festivala. Sve informacije biće dostupne na sajtu Muzičke akademije, a takođe i poslate e-meilom školama.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 069 019 881, docent dr Vedrana Marković

Solfest 2019. se održava uz podršku Ministarstva kulture.

 

Žiri

Etide sa klavirskom pratnjom

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.