Student povjerenik: Za instrumentaliste na Muzičkoj akademiji vrijeme je najvažnije, a sada ga imamo




Student povjerenik: Za instrumentaliste na Muzičkoj akademiji vrijeme je najvažnije, a sada ga imamo

Uprkos specifičnosti Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, onlajn nastava može da odgovori na potrebe studenata, smatra student povjerenik Damir Canović.

“Svakako, to ne bi bilo izvodljivo da nije naših posvećenih profesora, koji zaista u ovoj situaciji daju sve od sebe da nam pruže što više znanja.  Takođe, mi smo Muzička Akademija, za nas kao izvođače najvažniji faktor je upravo vrijeme, a trenutno ga imamo na pretek. Tako da uz naš trud, rad i posvećenost, i podršku profesora, na našoj Akademiji onlajn nastava zaista odlično funkcioniše”, navodi Canović.

Kako je za instrumentalistu, ističe on, vrijeme presudno za napredovanje, tako je i za druge smjerove, jer mogu da se posvete istraživanju različite muzičke literature.

“Svi se trudimo da preko društvenih mreža i portala zaista u potpunosti informišemo naše studente. Uloga studenta povjerImageenika je trenutno velika, jer sam na raspolaganju svim studentima u bilo koje vreme, da se obrate za sve nejasnoće, i da se potrudim da im u ovoj situaciji sve što više približim”, kaže Canović.

Prema njegovom mišljenju, najbolji način komunikacije je video poziv putem Zoom i Skype aplikacija, upravo zbog mogućnosti da više studenata učestvuje na jednom predavanju, i da ova situacija nikako ne utiče na kolektivni rad.

“Nemogućnost za druženje svakako nam svima teško pada, ali na svu sreću, živimo u 21.vijeku, vijeku komunikacije, tako da i sada možemo da "provodimo" vrijeme zajedno”, kaže on.

Slobodno vrijeme ispunjava sviranjem, čitanjem, treniranjem u kućnim uslovima, a kolegama poručuje da pročitaju što više knjiga, u ovom periodu, da rade na sebi, na svom obrazovanju, i da nauče da žive u tišini, van buke.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.