Profesor Muzičke akademije UCG predsjednik žirija na međunarodnom takmičenju Konstantin Veliki




Profesor Muzičke akademije UCG predsjednik žirija na međunarodnom takmičenju Konstantin Veliki
Profesor Danijel Cerović imenovan je za predsjednika žirija na međunarodnom takmičenju Konstantin Veliki, u kategoriji za klasičnu gitaru.

"Međunarodno takmičenje Konstantin Veliki organizuje se preko interneta koji danas povezuje milijarde ljudi širom sveta. Internet kao sredstvo i proizvod tehnološkog napretka, izuzetno je važan u društvenim i kulturnim procesima. Ovako koncipirano takmičenje, omogućava prisutnost takmičara, bez velikog finansijskog ulaganja, uklanja geografske barijere i otvara mogućnost učešća učenicima, studentima i umjetnicima iz svih zemalja svijeta", kazao je profesor Cerović.

Žiri takmičenja Konstantin Veliki, kako je naveo, čine eminentni umjetnici iz cijelog svijeta.

"Takmičenje se održava u ciklusima od po godinu dana u cilju razvoja, afirmacije mladih umjetnika i jačanja međunarodnih kulturnih odnosa, a završava se Gala koncertom i izložbom laureata u okviru proslave Slave Grada Niša – Sveti car Konstantin i carica Jelena u periodu od 1-3. juna."

On je dodao da je organizator takmičenja Fakultet umjetnosti Univerziteta u Nišu koji pored obrazovne ima i veoma značajnu umjetničku djelatnost u oblastima muzičke, likovne i primijenjene umjetnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.