Prijemni ispiti 2019 informacije o pravima, dokumentaciji i propozicijama za prijemne ispite




Prijemni ispiti 2019

informacije o pravima, dokumentaciji i propozicijama za prijemne ispite

 

Pravo upisa na osnovne studije Muzičke akademije imaju kandidati koji su završili odgovarajuću srednju školu. Može se upisati i kandidat bez završene srednje škole ukoliko položi prijemni ispit u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju (član 93, stav 6)

 

Crnogorski i strani državljani imaju pravo studiranja na budžetu Crne Gore.

 

Uz prijavu za upis, kandidat prilaže originalnu diplomu o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu; originalna svjedočanstva o završenim pojedinačnim razredima srednjeg obrazovanja;   diplomu “Luča” ili ekvivalentnu diplomu; kopiju biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuću ličnu ispravu koja se izdaje u skladu sa   posebnim propisom;  diplomu (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom  ili međunarodnom takmičenju iz predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja.

 

Stranac podnosi i dokaz o poznavanja jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

 

Lice koje je podnijelo zahtjev za priznavanje inostrane obrazovne isprave, a postupak priznavanja nije završen prije isteka roka za podnošenje prijave za upis, može uslovno konkurisati za upis i upisati se na osnovu potvrde da je pokrenut postupak priznavanja kod nadležnog organa. U slučaju da zahtjev za priznavanje inostrane obrazovne isprave ne bude okončan do početka studijske godine, bude odbijen ili ako inostrana obrazovna isprava, na daje pravo na upis na izabrani studijski program Univerziteta, smatraće se da upis nije ni izvršen.

 

U slučaju da kandidat podnosi duplikate umjesto traženih originalnih dokumenata, dužan je da kod predaje dokumenata potpiše izjavu da orginalna dokumenta nije iskoristio za ostvarivanje prava na upis na nekom drugom studijskom programu. Kandidat koji da netačnu izjavu biće eliminisan iz kvalifikacionog postupka.      

 

 Prijemni ispiti polagaće se prema rasporedu koji će biti istaknut na web stranici Muzičke akademije www.ucg.ac.me/ma na linku „obavještenja:

Za sva dodatna pitanja, zainteresovani kandidati se mogu obratiti studentskoj službu i prodekanu za nastavu na mail ma@ucg.ac.me ( sa naznakom “prijemni ispit 2019“)

 

U prilogu se nalaze propozicije za prijemne ispite.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.