Studenti Biotehničkog fakulteta u posjeti mesnoj industriji ''Goranović''




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti treće godine studijskog programa Animalna proizvodnja danas su, zajedno sa predmetnim nastavnicima, posjetili mesnu industriju ''Goranović'' u Nikšiću, što je kruna pohađanja gradiva iz predmeta  Osnove proizvodnje i prerade mesa na završnoj godini osnovnih studija.

Nakon prijema u kabinetu direktora i osnivača ove renomirane kompanije, gospodina Đorđa Goranovića, studenti su bili u prilici da se na licu mjesta upoznaju sa svim detaljima proizvodnog porcesa trajnih i polutrajnih mesnih proizvoda uz detaljna objašnjenja tehnologa zaposlenih u kompaniji ''Goranović''.

Studenti su, takođe, posjetili i klanicu ove mesne industrije gdje su bili u prilici da proprate sve operacije na liniji klanja, postupak sa svježim i ohlađenim trupovima, kao i tretman otpada i otpadnih voda što predstavlja veoma važan segment sa aspekta zaštite životne sredine.

Ovo je samo jedan od primjera uspješne saradnje Biotehničkog fakulteta i privrednika iz sektora poljoprivrede  i prehrambene industrije, kao i poljoprivrednih proizvođača, kako u procesu realizacije nastave tako i u realizaciji raznih projekata, na čemu smo im veoma zahvalni.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.