Biotehnički fakultet

Studenti Biotehničkog fakulteta u posjeti mesnoj industriji ''Goranović''
Studenti treće godine studijskog programa Animalna proizvodnja danas su, zajedno sa predmetnim nastavnicima, posjetili mesnu industriju ''Goranović'' u Nikšiću, što je kruna pohađanja gradiva iz predmeta  Osnove proizvodnje i prerade mesa na završnoj godini osnovnih studija.

Nakon prijema u kabinetu direktora i osnivača ove renomirane kompanije, gospodina Đorđa Goranovića, studenti su bili u prilici da se na licu mjesta upoznaju sa svim detaljima proizvodnog porcesa trajnih i polutrajnih mesnih proizvoda uz detaljna objašnjenja tehnologa zaposlenih u kompaniji ''Goranović''.

Studenti su, takođe, posjetili i klanicu ove mesne industrije gdje su bili u prilici da proprate sve operacije na liniji klanja, postupak sa svježim i ohlađenim trupovima, kao i tretman otpada i otpadnih voda što predstavlja veoma važan segment sa aspekta zaštite životne sredine.

Ovo je samo jedan od primjera uspješne saradnje Biotehničkog fakulteta i privrednika iz sektora poljoprivrede  i prehrambene industrije, kao i poljoprivrednih proizvođača, kako u procesu realizacije nastave tako i u realizaciji raznih projekata, na čemu smo im veoma zahvalni.

Broj posjeta : 235