Otvoren konkurs za ICGEB stipendije za doktorska i postdoktorska istraživanja




Otvoren konkurs za ICGEB stipendije za doktorska i postdoktorska istraživanja

Međunarodni centar za genetski inženjering i biotehnologiju (ICGEB) kroz Arturo Falači” program stipendiranja nastavlja da pruža podršku naučnicima iz zemalja članica ove organizacije, među kojima je i Crna Gora.

Ovaj Centar, sa sjedištem u Trstu, osnovan je u okviru zajedničkog sistema Ujedinjenih nacija, kao Centar uspješnosti za istraživanje i treninge u oblasti molekularne biologije. Posvećen je rješavanju nekih od ključnih problema koji se tiču zdravlja, ishrane, poljoprivrede, životne sredine i industrijskog razvoja. Pored Trsta, ICGEB laboratorije nalaze se i u Nju Delhiju i Kejptaunu uz mrežu preko 40 povezanih centara širom svijeta čije su istraživačke aktivnosti koordinisane što značajno doprinosi i razvoju mobilnosti.

Rok za podnošenje aplikacija za stipendije za doktorske studije je 31. mart 2022. godine dok je za postdoktorske studije 31. mart 2022. i 30. septembar 2022. godine.

Sve detalje o stipendijama kao i o načinu prijave nalaze se na sljedećem linku: https://www.icgeb.org/activities/fellowship/ ili se možete informisati putem Nacionalne kontakt osobe za saradnju sa ICGEB-om :

dr Jelena Zindović

Univerzitet Crne Gore - Biotehnički fakultet

E-mail: jelenazindovic@yahoo.com 

tel: 020/268-716



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.