Javni poziv Fonda za inovacije CG za kolaborativne grantove za inovacije




Javni poziv Fonda za inovacije CG za kolaborativne grantove za inovacije

Fond za inovacije Crne Gore raspisao je danas Javni poziv za kolaborativne grantove za inovacije. Javnim pozivom opredjeljuju se sredstva za sufinansiranje inovativnih projekata u ukupnom iznosu od 670.000 eura, za period do dvije godine, a po prihvaćenom grantu sufinansiranje iznosi do 100.000 eura.

Kolaborativni grantovi za inovacije namijenjeni su mikro, malim i srednjim preduzećima da u saradnji sa sa naučnoistraživačkim ustanovama i/ili drugim mikro, malim i srednjim preduzećima sprovode inovativne projekate sa ciljem stvaranja novih proizvoda, usluga, tehnologija sa održivim uticajem i tržišnim potencijalom.

Javni poziv će podstaći preduzeća da aktivno sarađuju sa naučnoistraživačkim ustanovama i drugim preduzećima na komercijalno usmjerenim inovativnim projektima uz jačanje konkurentnosti crnogorskih preduzeća i podrške transferu inovativnih ideja iz naučnoistraživačkih ustanova na tržište.

Grantovima će biti omogućeno sufinansiranje do 80% ukupnih troškova projekta za mikro i mala, odnosno do 70% za srednja preduzeća.

Prijave na poziv moguće je dostaviti najkasnije do 27. septembra 2022. godine do 14.00 časova.

Više informacija o ovom Javnom poziv možete naći OVDJE

Prijave se podnose putem portala Fonda za inovacije nakon registracije i to na sljedećem linku: www.programifonda.me

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete nam se obratiti putem maila cgi@fondzainovacije.me ili kontakt telefona 020 653 891.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.