Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore, za studijsku 2022/23. godinu

01.09.2022


Univerzitet organizuje, i u III roku, elektronsko prijavljivanje na konkurs. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe fakulteta ili akademije.

Prijava na konkurs se podnosi 2. septembra 2022. godine do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi. Neblagovremeno podnijeta prijava neće se uzeti u razmatranje.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 5. septembra 2022. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od 6. do 7. septembra 2022. godine.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 9. septembrom 2022. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Upis je bliže uređen Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore.

Tekst Konkursa dostupan je u prilogu ove vijesti.

Dokumenti

Broj posjeta : 444


Pridružite nam se na društvenim mrežama
Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.