Savjetovanje „Inovacije u proizvodnji krompira i povrća“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Biotehničkom fakultetu je 14.12.2022. godine održano savjetovanje na temu „Inovacije u proizvodnji krompira i povrća“ na kojem su pored prof. dr Zorana Jovovića predavači bili i dr Zivko Bugarčić i Dragan Milovanović saradnici beogradske firme „Arum Deč“ d.o.o sa kojom Fakultet ima veoma dugu i uspješnu saradnju. Pored studenata osnovnih studija za Biljnu proizvodnju i master studija Ratastvo i povrtarstvo savjetovanju je prisustvovao i značajan broj poljoprivrednih proizvođača i predstavnika firmi koje se bave prometom poljoprivrednih proizvoda.

Prof. dr Zoran Jovović je prisutnima saopštio rezultate trogodišnjih proučavanja novog holandskog sortimenta krompira u Crnoj Gori i dao preporuku sorti koje treba širiti u proizvodnji. O proizvodnji krompira u 2022. godini i o načinima kako doći do profitabilne proizvodnje govorio je dr Zivko Bugarčić, dok je njegov kolega Dragan Milovanović predstavio nove holandske hibride povrtarskih kultura prilagođenih za proizvodnju u Crnoj Gori.

Savjetovanje je izazvalo veliku pažnju učesnika o čemu govori i veliki broj postavljenih pitanja nakon završenih predavanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.