Nagrađeni najbolji studenti Biotehničkog fakulteta




Nagrađeni najbolji studenti Biotehničkog fakulteta

Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore 26. decembra 2022. godine održana  je prigodna svečanost povodom uručivanja nagrada studentima osnovnih i master studija koji su u prethodnoj studijskoj godini ostvarili najbolji uspjeh. Pravo na nagradu ostvarili su studenti osnovnih studija (akademskih i primijenjenih) koji su u prethodnoj studijskoj godini (2021/22) položili sve ispite (60 ECTS) sa prosječnom ocjenom najmanje 8,5, kao i studenti master studija (akademskih, interdisciplinarnih i primijenjenih) koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite sa prosječnom ocjenom ne manjom od 9,0.  
Nagrađivanje najboljih studenata osnovnih i master studija plod je zajedničkog rada i dobre saradnje Biotehničkog fakulteta i Ministarstva poljoprivrede, šumartsva i vodoprivrede. Pored prigodnih poklona i diploma svim nagrađenim studentima dodijeljene su i novčane nagrade u iznosu od 300 eura
Ukupno je nagrađeno 37 studenata, a cjelokupni nagradni fond obezbijedilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Svečanosti su ovim povodom prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i potpredsjednik Vlade gospodin Vladimir Joković sa sardanicima, koji je i uručio nagrade studentima.
U uvodnom dijelu svečanosti prisutnima se obratila dekanka Biotehničkog fakulteta, prof. dr Božidarka Marković, i uz čestitke studentima za ostvarene uspjehe u studiranju, srdačno se zahvalila Ministarstvu i ministru Jokoviću što su prepoznali značaj ovakve inicijative i drugu godinu za redom obezbijedili nagradni fond našim studentim, budućim agronomima, uz izraženo očekivanje da će ovo biti tradicionana praksa. Dekanka se osvrnula i na druge vidove tradicionalno dobre saradnje Biotehničkog fakulteta i Ministarstva poljoprivrede. 
Ministar Vladimir Joković je u obraćanju čestitao svim nagrađenim studentima za postignute rezultate tokom studija i  izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede bilo u prilici da podrži jednu ovakvu inicijativu. Govoreći o značaju koje znanje ima u razvoju svake društvene zajednice on je obećao da će Ministarstvo i u budućnosti podržavati sve inicijative koje doprinose stvaranju boljih uslova za školovanje budućih agronoma i promociji crnogorske poljoprovrede.
Na kraju se u ime nagrađenih studenata prisutnima obratila Jelena  Bjelica, student master studija Tehnologije u animalnoj proizvodnji. Ona se zahvalila Ministarstvu poljoprivrede i Biotehničkom fakultetu što su na ovaj način podržali zalaganje i rad studenata, ukazala na značaj investiranja u znanje, kao ključne poluge razvoja ne samo poljoprivrede, nego i cijelog društva. Ona je, takođe, istakla da će nagrada biti snažna motivacija u daljem školovanju i izgradnji profesionalne karijere. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.